Discuri de frână fără rugină și durabilitate crescută?

4452
0

Probabil va mai dura până vom ajunge acolo, însă vestea bună vine de la producătorul aftermarket Delphi Technologies care lansează discuri de frână cu protecție anticorozivă de lungă durată, iar testele relevă o diferență mare față de discurile de frână ale altor producători premium aftermarket sau chiar OE (originale).

Delphi Technologies, un producător de prim nivel din domeniul frânelor, a realizat un test  pentru a demonstra performanțele superioare ale produselor sale.

Un laborator independent specializat în analiza materialelor a realizat testele comparative pe produse, folosind un vehicul PSA apreciat. În conformitate cu regulamentele ASTM B117-16, laboratorul a supus discurile Delphi Technologies, discurile OE și cinci discuri de frână vopsite ale concurenților de vârf din postvânzări la o pulverizare intensă cu sare timp de 720 de ore. După 24 de ore, discurile de frână acoperite de la Delphi Technologies prezentau doar un grad moderat de coroziune în câteva porțiuni. Acestea și-au continuat evoluția solidă pe durata întregului test. În contrast frapant cu acestea, atât discul OE, cât și cel vopsit premium s-au corodat complet în 24 de ore și au fost retrase din procedură, evidențiind diferența dintre discurile complet acoperite, cele vopsite și cele simple.

O informație interesantă pentru șoferi, atât din punct de vedere estetic cât și pentru durabilitate. Dar câți dintre noi știm sau cerem ceva de calitate când ajungem la acest moment in service?

Producătorul se concentrează în promovare pe informații legate de montaj, este și firesc din moment ce decizia de cumpărare o iau în mare parte mecanicii sau specialiștii din service. Noi zicem că e bine să știe și șoferii, altfel ajungem mai des la service, ne costă mai mult iar pe durata de viață a discurilor acestea rămân inestetice imediat ce rugina își face apariția.

„Noi știm că un service profitabil al frânelor este dat de o montare rapidă din prima încercare”, afirmă Neil Fryer, vicepreședinte la divizia globală de marketing, produs și strategie a Delphi Technologies Aftermarket. „Frânele noastre acoperite sunt concepute în așa fel încât să fie scoase din ambalaj și montate direct din cutie, pentru a economisi timp valoros și bani. Înțelegem și că distribuitorii și atelierele își doresc cele mai bune produse pentru clienții lor. Testele competitive arată ce am știut de la bun început: că, datorită discurilor noastre acoperite, pot avea tot ce își doresc, adică reparații profitabile cu produse de care sunt mândri când le recomandă și le montează”.

2019.06.04 -01- Discurile de frână acoperite.gif

Discurile de frână din fontă sunt vulnerabile la efectul coroziv al sării antiderapante, impurităților și apei”, a explicat Fryer. „De aceea, noi aplicăm un strat de Geomet ecologic format din apă și zinc lamelar pe întreaga suprafață a discurilor noastre, inclusiv pe pălărie, profilul exterior, nervurile interne și suprafețele de frecare, ceea ce crește semnificativ protecția, așa cum demonstrează aceste teste”.

Deși discurile vopsite sau parțial acoperite arată la fel de bine când sunt montate, beneficiile lor sunt de scurtă durată. Agenții de contaminare apăruți mai ales în timpul iernii pătrund rapid și ușor în vopsea sau în suprafețele neprotejate, provocând coroziunea și accelerând uzura.

Pe lângă plusul de protecție oferit, discurile de frână acoperite de la Delphi Technologies aduc și avantaje semnificative pentru atelier. Deoarece tehnicienii nu trebuie să mai curețe uleiul din acestea, ei le pot monta direct după scoaterea din ambalaj. Stratul solid de Geomet de pe suprafața de montare în butuc simplifică și demontarea discurilor de frână, deoarece gradul de coroziune scade, și la fel și aderența.

Discurile anticorozive de la Delphi Technologies sunt un bun exemplu de soluție aftermarket de care șoferii în general nu au cunoștință, și dacă ar avea ar putea solicita oferta pentru astfel de soluții premium. Deci poate fi și decizia voastră dacă sunteți informați și cereți așa ceva.

Pentru a afla mai multe despre gama de discuri de frână de la Delphi Technologies, vizitați: https://www.delphiautoparts.com/gbr/en/category/brakes.

Comentarii

Articolul precedentCamera de marșarier aftermarket pe aparatul original ?
Articolul următorVești bune pentru filtrul tău de particule! (P)
Cu o experienta in domeniul automotive aftermarket din 2004, ne propunem sa impartasim din experienta noastra soferilor si proprietarilor de masini mai putin informati decat noi si sa invatam mai multe impreuna de-a lungul acestui proiect de stiri prin efortul comun cu partenerii nostri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.