Alimentare – stânga sau dreapta? –

3342
0

Scenariu posibil: Intrăm cu mașina în peco să alimentăm și brusc ne oprim; Oare pe partea stangă sau pe partea dreaptă este bușonul pentru alimentare? Degeaba încercam să vedem in oglindă unde se află, trebuie să coborâm din mașină ca apoi să ştim cum ne aşezăm la pompă. Desigur asta în caz că conducem o mașina pe care nu o cunoaștem, cum ar fi una închiriată sau uitam :). SOLUȚIA PRODUCĂTORILOR?

În bord lângă ceasul său indicatorul care indică nivelul carburantului, au pus o săgeată îndreptată spre stânga sau spre dreapta. În funcție de aşezarea ei, putem afla pe ce parte se află gura de alimentare. Important de precizat este că, la unele mașini, săgeata apare doar atunci când se aprinde becul pentru alimentare iar dacă aveți buton pentru a debloca clapeta pentru alimentare, este posibil să vedeți indicatorul acolo.

Dar să luam alt exemplu; am luat la întâmplare 12 mașini din care doar 2 au avut gura de umplere pe partea stânga. În rest toate sunt pe partea dreapta, inclusiv la marca românească Dacia. De asta vedem de cele mai multe ori cozi formate pe partea dreaptă. Într-adevar nu este foarte comod să trecem de fiecare dată furtunul peste portbagaj pentru a alimenta.

În cazul mașinii de firmă, Dacia Dokker din 2016 nu am văzut acea săgeată până când s-a aprins martorul din bord pentru combustibil. Acum, la Dokker gura de alimentare este pe partea dreapta și săgeata indică la fel. Dar poate fi doar o săgeată care face trimitere către o stație peco. Voi ce ziceți?

Din cele 12 mașini, din exemplul de mai sus, doar două aveau indicator pentru gura de umplere. Restul erau mai vechi. Deci asta se aplică la mașinile mai noi fiind o soluție destul de ieftin de implementat pentru producători. Dacă totuși ajungeți să parcați pe partea greșită trebuie să știți că lungimea furtunului de alimentare în stațiile peco plecă de la 2,5 m la 3,5 m. Ar trebui să nu aveți probleme când alimentați de pe partea incorectă!

Comentarii

Articolul precedentExistă revizie pentru CLIMA???
Articolul următorMi-am băgat benzină în loc de motorină !!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here