Bosch EVO – bujii pentru motoare turbo cu injectie directă

73
0

Motoarele moderne pe benzină sunt proiectate să dezvolte putere tot mai mare fiind dotate cu turbocompresor care creşte volumul de aer din camera de ardere şi implicit şi factorul de compresie. Toate astea pun presiune suplimentară pe bujii astfel că şi acestea au nevoie de un upgrade.

Astfel cei de la BOSCH au lansat o gamă nouă de bujii denumite EVO care înglobează nişte tehnologii interesante care le face să rezite dar şi să funcţioneze mai bine pe toată durata de viaţă.

Bujiile BOSCH EVO au fost dezvoltate pentru a asigura aprinderea fiabilă a motoarelor turbo pe benzină cu injecție directă. Pentru a se asigura că face față creșterii presiunii corpul bujiei este deosebit de robust pentru a rezita şocului termomecanic, mecanic și electronic.

O altă tehnologie este pinul de iridiu sudat cu laser de pe electrodul central și o placă de platină pe electrodul de împământare care asigură o durată lungă de viață și o rezistență ridicată la uzură.

PIN DE IRIDIUM SUDAT CU LASER

La instalarea lor, cuplul corect trebuie respectat în orice circumstanțe. Acesta asigură poziționarea și orientarea exactă a bujiilor în camera de ardere. Bujiile Bosch EVO sunt produse la fabrica Bosch din Bamberg, Germania.

Bujiile Bosch EVO au fost lansate inițial pentru motoarele moderne cu injecție directă pe benzină ale vehiculelor Volkswagen și Mercedes-Benz.

Bujii noi de la Bosch EVO cu iridium si platina

Deocamdată noile bujii se găsesc limitat pe piaţa din România fiind introduse pe ca și opțiune aftermarket abia la mijlocul anului 2021. Abia aşteptam să le testăm să vedem dacă se observa diferenţe de funcţionare în timp!

Voi ce părere aveţi despre noile bujii de la Bosch? Merita să le încercaţi? Poate deja unii dintre voi le aveți deja instalate pe mașină!

Informațiile au fost preluate de pe un comunicat de presă a celor de la Bosch: Citiți aici comunicatul!

pieseautoscan.roCitește aici – Adio stres la parcare – un sistem dezvoltat de Bosch

Comentarii

Articolul precedentCe upgrade-uri merită să faci la Skoda Kodiaq?
Articolul următorAutomată cu ambreiaj uscat sau umed?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.