DISTRIBUIȚI

Ștergătoarele trebuie schimbate la primele semne de deteriorare și îmbătrânire, pentru a nu ne trezi la un drum lung că ne este  îngreunată vederea la volan. Parbrizul curat reprezintă un element de siguranță esential pentru mașina de care nu ne putem lipsi. Este important să avem o imagine clară a situației în trafic, astfel încât să luăm cele mai bune decizii.

Cum ne dăm seama de problemă?  Sunt patru erori de ștergere principale care ne dezvăluie că trebuie să schimbăm ștergătoarele:

  • Dungile care rămân pe parbriz sunt cauzate de mici rupturi pe suprafața lamelei; acestea sunt cauzate de gheața și mizeria acumulate, iar ștergătoarele nu se pot repara, doar înlocui.
  • Ștergerea cețoasă este cauzată de întărirea lamelei de cauciuc ceea ce împiedică deplasarea porțiunii de pe o parte pe cealaltă lăsând urme vizibile.
  • Trepidația și zgomotul apar când cauciucul devine casant deci își pierde din elasticitate și nu mai alunecă pe suprafață, ci sare sau vibrează.
  • Zona neatinsă indică faptul că ștergătorul și-a pierdut din elasticitate pe suprafața de contact sau că arcul brațului nu mai exercită suficientă presiune pe lungimea ștergătorului; în cel din urmă caz trebuie să vă consultați cu un expert.

Este important să observați astfel de fenomene și să schimbați ștergătoarele din timp, asta fiind singura rezolvare a problemei. Pentru a nu întâmpina probleme atunci când le schimbați, citiți articolul – Pentru cine ridică ștergătoarele.

Mai jos, puteți urmări pe pagina de youtube Valeo group aceste erori printr-un video explicativ. Am ales acest video deoarece vizual putem diferenția problemele care apar pe suprafața de contact a lamelei. Valeo este o companie specializată în producția de echipamente și componente pentru industria auto fiind un partener major al companiilor producătoare de mașini. Compania operează în 30 de țări fiind prezentă și în România cu doua linii de productie. Una la Mioveni unde realizează sisteme de cablaj folosite la automobilele Dacia și cealaltă la Timișoara unde fabrică sisteme de iluminat.

Link: https://youtu.be/trVdsEmPrCc

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ