Ce cauți femeie la volan?

2543
0

Mai auzim în stânga și în dreapta că femeia la volan reprezintă o problemă sau chiar un dezastru. Oare este adevărat?

Totuși accidentele produse din vina șoferițelor nu concurează cu cele produse de către conducătorii auto bărbați. Femeile au cauzat aproximativ 17% din totalul accidentelor grave, pe când bărbații au cauzat restul de 83% daca ne raportam la același număr de conducatori auto. Dacă s-ar face o statistică a accidentelor ușoare de circulație produse de doamne probabil că situația ar fi puțin diferită. Cifrele sunt totuși în favoarea doamnelor și asta pentru că:

  • Sunt mai calme la volan și preferă să nu se aventureze în manevre dificile.
  • În cazuri extreme preferă să frâneze decât să depășească un obstacol.
  • Doar 8 din 10.000 de soferițe au provocat accidente grave pe când 20 din 10.000 de barbați care dețin permis de conducere sunt vinovați de producerea de accidente grave.
  • Rar găsești o femeie care să schimbe banda fără să semnalizeze sau să nu respecte semnele și regulile de circulație.
  • În ceea ce privește promovabilitatea generală a examenului pentru permis, în fiecare an procentul de promovabilitate este mai mare cu cel puțin 3% în rândul femeilor față de bărbați.

Un exemplu de ambiție reprezintă povestea primei femei instructor auto din România, care poate fi citită integral pe Historia.ro. În ceeea ce priveste lumea raliurilor o privim cu admirație pe Alina Carmina Bunica, o femeie pilot care a început cariera în acest domeniu  la o vârstă timpurie. În articolul Femei în lumea barbaților găsiți povestea integrală.

De ziua internațională a femeii trebuie să ne amintim că doamnele fac parte din industria automotive într-un procent destul de mare în diferite posturi, de la director, manager, designer și pâna la mecanic. De asemenea o mare parte din piața automotive aftermarket produce accesorii în culori și texturi dedicate în special femeilor. Atunci când achiziționează o mașină, doamnele vor să aibă la bord sisteme de avertizare pentru scăderea presiunii în pneuri, senzori de parcare și asistenți care le pot asigura integritatea.

Din aceste motive, dorința noastră este de împărtăși tuturor soferițelor din România informații esențiale din piața automotive. Ne dorim să avem un feedback activ în ceea ce privește dorințele și sugestiile doamnelor. Vă invităm să ne sugerați idei și subiecte de interes pentru dumneavoastra!

La mulți ani colegelor noastre din trafic!

Comentarii

Articolul precedentInformațiile esențiale la becurile auto
Articolul următorTracțiunea integrală – avantaje și dezavantaje

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here