Ce ștergătoare cumpăr pentru mașină?

3561
0

Este sezonul în care ștergătoarele mașinilor se resimt – după o iarnă veritabilă – lasă urme în urma regimului de exploatare din sezonul rece. Ploile ne ajută să înțelegem cât de mare este avaria și dacă este necesar să le înlocuim. Vom menționa aici motivele principale pentru care se distrug ștergătoarele și ce alternative avem în acest moment.

Cum se distrug ștergătoarele în sezonul de iarnă:

  • În primul rând, în sezonul rece lamela ștergătorului îngheață pe parbriz. Din neatenție sau dintr-un obicei format – de a opri motorul cu comutatorul pornit pe ștergere – la pornirea motorului brațul ștergătorului pornește, deci poate rupe total sau parțial lamela ștergătorului prinsă în gheață.
  • Chiar dacă lamela nu este prinsă în gheață, dar există gheață pe parbriz – rularea ștergătoarelor poate afecta lamela (depinde de calitatea ei, de vechime, de stratul de gheată depusă).
  • Murdăria acumulată de ștergător poate provoca zgomote puternice pe parbriz dar poate și să distrugă eficiența ștergătorului dacă nu este curățată.
  • Utilizarea unui lichid de parbriz necorespunzător sau utilizarea ștergătoarelor fară lichid accelerează distrugerea lamelor – tot din motivul anterior, adică din cauza murdariei acumulate.
  • Pentru a preveni punctul anterior – nu uitați să treceți pe lichid de parbriz de iarnă, pentru că dacă v-a îngheațat instalația ștergătoarele vor rula cu toată mizeria pe parbriz și se vor deteriora.

Ce alternative aveți:

  • Cea mai ieftină și eficientă – este să aveti grijă de ștergătoare, de modul de utilizare, ținând cont de factorii de mai sus.
  • Verificați sistemul de prindere și apoi căutați soluțiile existente în aftermarket; sunt trei sisteme principale de prindere: primul este de tip baionetă, al doilea este de tip cârlig și al treilea este un pin cu blocare laterală.
  • Pentru cine ridică ștergatoarele – aveți grijă să nu produceți pagube nedorite mașinii.
  • Puteți selecta o gamă de ștergătoare mai calitative, printre cei mai cunoscuți producători:

BOSCH MultiClip se mulează pe mai multe sisteme de prindere și este inclusă în toată gama AeroTwin
CHAMPION AeroVantage folosește indicator de uzură, mai exact dezvăluie o cerneală albă când setul trebuie schimbat
VALEO Compact Revoluțion are încorporat un spoiler care la viteză apasă pe suprafața de contact (acoperă peste 1000 de aplicatii auto)
DENSO Hibrid oferă calitatea OE și combină un design sofisticat cu un profil compact reușind să obțină cea mai lungă durată de viață și cel mai mic nivel de zgomot de pe piață.

Ștergatoare

Comentarii

Articolul precedentPentru cine ridică ștergătoarele
Articolul următorUlei de motor special pentru START/STOP?
Cu o experienta in domeniul automotive aftermarket din 2004, ne propunem sa impartasim din experienta noastra soferilor si proprietarilor de masini mai putin informati decat noi si sa invatam mai multe impreuna de-a lungul acestui proiect de stiri prin efortul comun cu partenerii nostri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here