Ce zic șoferii? Merită să iei o Dacia?

7922
0
DISTRIBUIȚI

Două exemple recente ne fac să ne punem întrebări legate de costul real al deţinătorilor de modele Dacia. Primul: un vecin frustrat rupe ştergătorul la un Dacia Dokker. La reprezentanţa primim terme de livrare 15 zile şi costul este de 150 ron.
Al doilea: Un accident cu Dokker-ul ne ţine 6 săptămâni pentru livrarea unei uşi. Preţul… nu îl mai reţinem, dar fiind nou, cu Casco – nu ne-a mai interesat la fel de mult.

Şi aici ar începe discuţia noastră. Înţelegem că Dacia e ieftină la achiziţie, dar cât de ieftină este ea în exploatare? Taximetriştii spun – e excelentă! Când vorbim de caroserie, deja lucrurile sunt mai complicate, preţurile sunt mai mari, protecţia celor din Grupul Renault pe piesele de caroserie permite păstrarea unui preţ mai mare în condiţii de concurenţă scăzută.

Nu ne-am clarificat, aşa că după … metoda lui Cabral “Am întrebat 100 de romani” am sintetizat mai jos pentru voi păreri direct de la şoferi, cu argumente pro şi contra brandului Dacia. Le lăsăm aşa cum le spun ei.

PRO
– Are o ținută de drum bună
– Sunt deja disponibile modele cu cutie automată
– Este o mașină bunicică pt. drumurile noastre
– Consumul e super ok
– MĂ OAMENI BUNI, trebuie să ne zică alții că Dacia e bună și se vinde ca painea caldă la nemți, spanioli, italieni si francezi. Or fi ăstia chiar proști de-o cumpără??? Taximetriștii și flotele firmelor cumpăra Logan pentru că nu-i fiabil oare?

CONTRA
– Dacă trag de ea începe să consume
– Designul nu-i minunat
– Motoare mici, nu ai putere
– Nu este destul de izolată, se aude vâjâiala la viteză de peste 100km/h
– Este diferența de siguranța, dotari, confort, fiabilitate
– Nu sunt proaste la tablă, sunt cele mai proaste!
– Nu e deloc ergonomica
– În curbe la viteza este destul de instabila
– Întreținere: orice înseamna grup Renault este excesiv de scump
– Dacia pierde în valoarea de revânzare mai mult decât alte branduri
– Iți rupe spatele..

Probabil vor mai continua discuţiile pe această temă. Realitatea este că uneori, preferi siguranţa financiară a unei maşini noi, nu pot apărea surprize prea mari. Iar alteori, la aceeaşi bani, preferi performante superioare la confort, securitate sau design mergând pe variante auto SH sau noi, dar în ambele cazuri, bugetul tău trebuie să fie mai mare decât costul unui model Dacia nou. Aşteptăm şi alte argumente pro şi contra de la voi.

Despre geamurile de la Dacia DUSTER – de vorbă cu Pilkington CITIȚI AICI.

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ