Dacia Spring – Primele probleme semnalate de proprietari

384
0

Ce zic şoferii?

Pentru a separa puţin lucrurile unii şoferi se plâng de faptul că maşina vine cu câteva lipsuri pe partea de dotări pe care unii şoferi şi le-ar dori iar alţii vorbesc despre probleme pe care le-au întâmpinat. Haideţi să le săparăm pentru a deosibim dotarea slaba VS problemele.

Cu ce lipsuri vine maşina?

 • Lipsa scut protecţie motor din plastic sau metal
 • Cotiera centrală pentru fată
 • Lipsa oglinzi dejivrate
 • Cablu încărcare de doar 10A
 • Lipsa inel de centrare roţi (la unele)
 • Lipsa covoraşe spate

Lipsa scut dacia Spring

Aceste minusuri pot fi ieftin rezolvate, cablul de încărcare se schimbă gratuit la reprezentanţa Dacia cu unul de 16A, scut şi covoraşe vă cumpăraţi separat iar la cerere o să primiţi o compensare pentru lipsa oglinzilor dejivrate (voucher 250 de lei).

Ce probleme au semnalat şoferii

În general o maşină electrică este mai fiabilă decât una clasică cu combustie internă şi asta pleacă în primul rând de la numărul mult mai mic de componente. Aceste probleme au fost semnalate la maşini cu maxim 20.000 km parcurşi. Dar totuşi au fost câteva lucruri de care merită să scriem chiar dacă au fost rezolvate pe gratis în garanţie:

 • Maşina nu porneşte şi are aprins indicator bord *PROBLEMA ELECTRICĂ
 • Indicator bord *VERIFICĂ AIRBAG
 • Eroare cameră marşarier
 • Problema ştergătoarele – nu pornesc decât după repornire
 • Blocare din cauza temperaturii scăzute a portului de încărcare
 • Probleme de funcţionare a aplicaţiei mobile

Voi sunteţi mulţumiţi de noua Dacia Spring?
Ce alte probleme aţi mai întâlnit?

În continoare pentru cei care nu v-ați informat aveti cateva detalii legate de mașină!

Prima mașină românească full electrică este Dacia Spring. Unii au criticat-o ca fiind prea mică, cu dotări 0 și aspect de cutie, mașina atrăgând diferse remarci comice de-a lungul timpului. Şi cei de la Times New Roman au făcut câteva glume pe seama lui Spring: Citiţi aici!

Totuşi proprietarii sunt foarte mulţumiţi de maşină pentru că ea deserveşte exact scopul pentru care a fost cumpărată – maşina de oraş, taxi, livrări, închirieri, ieftină de rulat şi întreţinut la cel mai mic preţ de achiziţie de pe piaţă.

Concept

La baza este un Renault Kwid o maşină cu combustie internă proiectată împreună cu cei de la Nissan pentru a deservi piaţa din India. Pentru piaţa Europeană conceptul a venit electric şi a fost ranforsat, a primit un facelift iar ca şi dotări de siguranţă 6 airbag-uri, ABS, ESP, sistem de frânare automată, navigaţie etc. Siguranţă nu este punctul forte şi este singurul lucru care poate fi reproşat la maşina – doar 1 stea la testul Euro NCAP.

Renault Kwid baza Dacia Spring

Preţ

Preţul oficial este în funcţie de configurare între 19 şi 20.000 de euro iar pe piaţa din România cu tichet rabla şi Eco preţul este puţin peste 9000 de Euro pentru o maşină nouă. Este mult, este puţin?

Autonomie

Bateria de 27,4 kWh promite o autonomie de 230 de km în condiţii medii de funcţionare şi de temperatură. Pe pagină web găsiţi un mini calculator de autonomie care în funcţie de setările de viteză şi temperatura vă va arăta câţi Km puteţi parcurge. Şoferii confirmă aceste cifre după ce mulţi au parcurs mii de Km cu maşina.

Încărcare şi cost

Incarcare Dacia spring

 • Cu cablul de 10A – 220V încărcarea durează în funcţie de temperatură ambientală durează între 10 şi 14 ore
 • Cu cablul de 16A – 220V şi cu priză GREEEN UP care se achiziţionează opţional durează între 7 şi 10 ore
 • Cu staţie de încărcare de 32A încărcarea se realizează între 3 şi 5 ore

Preţul variază în funcţie de unde încărcaţi, dar majoritatea şoferilor spun că plătesc între 11 şi 15 lei pe 100Km parcurşi.

 

janta.ro

Comentarii

Articolul precedentMagneti Marelli – profil de brand aftermarket
Articolul următorDispare antigelul din vasul de expansiune!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.