DISTRIBUIȚI

Începe sezonul jantelor de tabla și asta nu este doar o zicală. Mulți șoferi aleg această variantă în timpul sezonului rece pentru a proteja jantele de aliaj de problemele care pot aparea odata cu sezonul rece sau din rațiuni economice:

  • Daca montezi lanțuri pe o jantă de aliaj, cel mai probabil va fi zgâriată
  • Dai cu janta în găurile acoperite de zapadă – poate să îți crape
  • Pot fi deteriorate de antiderapantul aruncat pe străzi – sare, nisip, clorură de sodiu
  • Anvelopele au de suferit la fiecare montare-demontare de pe anvelopă

Trecând peste aceste motive, pe noi ne interesează dacă costurile cu achiziționarea unor jante de tabla își merită investiția în timp. De asemenea, contează și în cât timp se amortizează investitia. Deci, să o luam de la zero.

Cea mai frecventă dimensiune de anvelope, indiferent că discutăm despre un brand german, japonez, italian sau francez este 195/65/R15. De aici pot fi montate pentru a corespunde și următoarele dimensiuni. 206/55/R16 ori 205/50/R17.

Prețul pentru o janta de oțel pleacă de la 100 de lei și poate urca până la 230 de lei. Aici o să luăm media care este de 165 lei iar pentru patru bucăți ajungem să achităm 660 lei.Adăugăm costurile legate de echilibrare si montaj care sunt in jur 65 de lei. Apoi tot ce mai rămâne când vine iarna este să demontați prezoanele și să schimbați jantele.

660 lei + 65 lei  = 725 lei

Conform unui studiu organizat de site-ul Vezicatface.ro românii parcurg o medie de 15.000 – 20.000 km pe an, rezultă 4370 de km pe sezon la care se mai adaugă o săptămâna înainte și după sezonul rece. Per total un șofer român circulă în sezonul rece aproximativ 4916 km.

Majoritatea soferilor rulează o pereche de cauciucuri noi, undeva la 30.000 km. Ajungem la 6 ani de rulaj daca discutăm despre anvelopele de iara.

Dacă nu ne cumpărăm jante separat, atunci ajungem de două ori pe an la vulcanizare, la începutul și sfârșitul sezonului rece. Asta înseamnă un cost de 65 lei/pe schimb x 2 schimburi = 130 lei pe an.

130 lei x 6 ani = 780 de lei

Haideți sa concluzionăm :

  • Costul cu jante pentru anotimpul rece – 725 lei
  • Costul cu înlocuirea pneurilor în sezonul rece și invers – 780 lei

Poate o diferenta așa de mică – 55 lei poate – nu vă motivează să faceți pasul asta. Dar noi am luat un preț de 65 ron iar unii ajung să plătească chiar 150 ron pentru un schimb de anvelope cu echilibrat cu tot.  Când punem în balanță că prețul unei masini care se vinde cu două seturi de jante crește cu aproape 250 euro atunci puteți realiza că investiția a meritat.

Incă un motiv pentru roți separate de iarnă ar fi faptul că unii șoferi optează pentru jante de tabla mai înguste – unu la mână pentru ca au aderenta mai bună pe zăpadă, iar al doilea motiv este că deja o anvelopă mai îngustă costă mai puțin.

Voi ați făcut calculul pentru mașina voastră?

 

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ