Noutăți Bilstein – Automechanika 2016

1296
0
DISTRIBUIȚI

Automechanika 2016: BILSTEIN prezintă multe noutăți 

Nouă ne-a atras atenția în mod special aplicația pentru smartphone Bilstein, pentru controlul suspensiilor active. Astfel, o nouă funcție a fost adaugată pentru faimosul amortizor B16 Ride Control. Beneficiile pe scurt:

  • setarea individuală a suspensiei prin smartphone, foarte comfortabil, accesibil
  • 3 presetări de precizie: confort, normal și sport în funcție de variația pragurilor de accelerație, schimbând timpii și parametrii filtrelor pentru a seta suspensiile individual
  • posibilitatea de a salva setările individual
  • aplicație compatibilă cu suspensiile BILSTEIN RC

Cu noile module de suspensii active pe aer B4 pentru VW Touareg, Porsche Cayenne, Audi Q7, Audi A8 și VW Phaeton, BILSTEIN a expus la Frankfurt gama extinsă de componente de schimb în acest an la Automechanika. Azi, pionierul amortizoarelor pe gaz nu oferă doar suspensii cu tehnologie standard, ci și o întreagă gamă de soluții moderne. Alte produse expuse includ modulele de suspensii B4 pe aer pentru Land Rover Discovery III, Mercedes M-Class W164 și S-Class W221, compresoarele B1 și suspensii pe aer B3 pentru BMW X5 E70. Impresionant portofoliu, acesta fiind și mesajul principal al celor de la BILSTEIN la Automechanika.

Soluțiile totale BILSTEIN

BILSTEIN’s ținteste să ofere soluții totale, inclusiv componente periferice pe suspensie, nu doar componente. Un exemplu din cele menționate mai sus îl reprezintă accesoriile amortizorului B1 pentru BMW Seria 3, care includ compresoarele, dar și kitul de protecție pentru tija amortizor și conducte. Arcurile potrivite din kit subliniază abordarea BILSTEIN a suspensiilor ca și soluții totale.

Alternative standard pentru amortizoarele adaptive

Progresul nu s-a oprit la arcurile de suspensie convenționale, din oțel. În echiparea originală, BILSTEIN a participat la dezvoltarea adjustării electronice a suspensiilor deja de mulți ani și furnizează solutii standard și soluții de upgrade pentru diverse modele. Pentru Porsche 911 (991) cu suspensii adaptive, de exemplu, amortizorul standard BILSTEIN B4 DampTronic® a fost expus la Frankfurt cu toate funcțiile lui originale. Alternativa pe gaz B6 DampTronic® a amortizorului are chiar o performanță și durabilitate superioară. Ca și soluție îmbunătățită de înlocuire, amortizorul B6 e disponibil în mai multe versiuni, de exemplu soluția pasivă pentru VW Golf VII.

Tehnologii suspensii moderne post-echipare

Deși au un loc bine stabilit în piața OE, componentele suspensiei adaptive încep să joace un rol din ce în ce mai important și în aftermarket. De exemplu, amortizorul BILSTEIN B6 cu tehnologia „Ridecontrol®” poate fi montat pe modele auto care n-au avut niciodată această dotare din fabrică. Un exemplu ar fi „veteranul” Land Rover Defender, pentru care au fost expuse componente și la Automechanika. Mai mult, modulul adițional BILSTEIN iRC poate fi chiar controlat și setat prin smartphone, folosind o aplicație dedicată.

Soluțiile off-road

BILSTEIN oferă clienților săi nu doar soluții pentru șosele. S-a prezentat la Automechanika și noul amortizor B8 8125 de înaltă performanță, ce încorporează un rezervor extern folosit de vehiculele offroad. Un alt exemplu din această categorie este B8 6112 pentru Toyota FJ Cruiser.

Sursa: kitul de presa BILSTEIN pentru Automechanika 2016

Comentarii

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentRomanian Drift Community
Articolul următorSachs – profil de brand aftermarket
Cu o experienta in domeniul automotive aftermarket din 2004, ne propunem sa impartasim din experienta noastra soferilor si proprietarilor de masini mai putin informati decat noi si sa invatam mai multe impreuna de-a lungul acestui proiect de stiri prin efortul comun cu partenerii nostri.

LĂSAȚI UN MESAJ