Osram te invită să îţi verifici lămpile auto şi să le schimbi în pereche, cu reduceri la toate produsele şi premii prin tragere la sorţi

676
0
DISTRIBUIȚI

Nopţile au devenit mai lungi în perioada aceasta, un motiv bun să verificăm cu atenţie sănătatea sistemului de iluminare al autoturismului nostru.

Osram Automotive România a lansat de curând campania “Nu lăsa noaptea să-ţi stea în drum. Schimbă-le în pereche!” în cadrul căreia oferă o reducere de -5% la produsele Osram, dar şi şansa de a câştiga premii prin tragere la sorţi – genţi Adidas personalizate Osram sau seturi de lămpi auto.

Când vine vorba de farurile mașinilor, din păcate, foarte mulți șoferi merg pe principiul că atâta vreme cât ele încă luminează, nu trebuie să facă nimic în plus. Cu alte cuvinte, le înlocuiesc doar atunci când s-au stricat sau s-au ars complet. Până ca acest lucru să se întâmple, conduc doar cu un far, ceea ce înseamnă mai puțină lumină pe drum și evident o reducere considerabilă a vizibilității.

Campania “Nu lăsa noaptea să-ţi stea în drum. Schimbă-le în pereche!” este organizată în parteneriat cu Aspad Shop: http://osram-partner.aspad.ro/ şi îşi propune să atragă atenţia şoferilor privind importanţa funcţionării sistemului de iluminare al autoturismelor în parametri corecţi.

Carsten Setzer, Directorul Departamentul Business al Surselor de Lumină pentru Automobile la OSRAM explica de ce nu este suficient să înlocuim doar becul ars:

”Un bec nu are aceeași putere de a ilumina pe tot parcursul existenței sale. Este un caz general care se aplică indiferent de producătorul becurilor utilizate. Concret, acest lucru înseamnă că lampa generează mai puțină lumină pe măsură ce îi crește gradul de uzură, ceea ce duce la observarea mai tardivă a obstacolelor de pe drum pe timp de noapte. Dacă este înlocuită doar o singură lampă, cea nouă va fi mai luminoasă decât cealaltă pe care nu am schimbat-o. Acest lucru poate duce la un dezechilibru, adică un potențial risc pentru siguranța noastră. Având ambele faruri noi, ne vom asigura o vizibilitate optimă atât pentru noi, cât și pentru ceilalți participanți la trafic.”

Cum poate un șofer să își dea seama când trebuie să schimbe un bec?

Din păcate, nu e foarte ușor de răspuns. De aceea e important să verificăm frecvent funcționalitățile becurilor și să le schimbăm când este necesar. Ca o regulă generală, este recomandat să le verificăm anual și să le înlocuim o data la 2-3 ani, valabil atât pentru cele cu halogen cât și pentru lămpile cu xenon.

De ce ar trebui să schimbăm lămpile întotdeauna în pereche, chiar dacă doar una dintre ele are probleme?

Are de-a face cu randamentul luminii generate. Dacă este înlocuită doar o singură lampă, cea nouă va fi mai luminoasă decât cealaltă pe care nu am schimbat-o. Acest lucru poate duce la un dezechilibru, adică un potențial risc pentru siguranța noastră. Având ambele faruri noi, ne vom asigura o vizibilitate optimă atât pentru noi, cât și pentru ceilalți participanți la trafic.

Ce produse sunt recomandate pentru înlocuire?

În principiu, este recomandat să optăm pentru produse de înaltă calitate, de la un furnizor de echipamente originale, deoarece acestea îndeplinesc cele mai ridicate cerințe în materie de calitate, durabilitate și precizia cu care se potrivesc. Familia de produse OSRAM Original îndeplinește toate aceste criterii la un preț atractiv. Cu niște becuri de înaltă performanță se poate atinge chiar și o lumină mai bună. Produsele NIGHT BREAKER fac parte din această categorie pentru că reușesc să genereze o rază de lumină mai largă și mai puternică comparativ cu produsele standard. Acest aspect le permite șoferilor să recunoască situațiile periculoase din timp și să câștige timp de reacție important. Puteți să aflați ce lampă se potrivește mașinii dvs., dar și sfaturi practice cu ajutorul instrumentului pus la dispoziție pe site-ul OSRAM – Vehicle Lamp Finder: www.osram.com/vehiclelamps.

Schimbându-le în pereche salvezi timp, bani şi un drum suplimentar la service!

Până pe 31 Decembrie poţi achiziţiona produsele Osram Automotive România cu o reducere de  -5% şi intri automat în tragerea la sorţi pentru una din cele 5 genţi Adidas personalizate Osram sau unul din cele 5 seturi de lămpi auto Osram: http://osram-partner.aspad.ro/

Dr. Carsten Setzer
Business Segment Management Automotive Lightsources at OSRAM

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ