Care este prețul per element la vopsitorie în 2022?

43479
1

În 2017 am scris un articol despre care este prețul per element la vopsitorie. Am avut peste 73.000 de vizualizări şi peste 30 de comentarii la articol. În continuare şoferii vor să ştie care mai sunt tarifele din 2022, din acest motiv am zis să reluăm subiectul, să îi facem un update cu preţurile actualizate din piaţă.
https://automotive-am.com/care-este-pretul-per-element-la-vopsitorie/

Care sunt prețurile, deci?

Dacă în 2017 prețul per element se situa între 250 de lei şi 500 de lei cu o vopsea clasica, în 2022 preţurile pleacă de la 500 de lei şi urcă şi la peste 1000 de lei în funcţie de mărimea elementului vopsit. Aici, depinde şi de culoare, o vopsea metalizata este mai scumpă decât una clasică şi implică alte tehnici de vopsire. Prețul variază și in funcție de poziționarea geografică.

În 5 ani de zile astfel preţul per element s-a dublat. Trebuie luat în considerare la preţul final şi tipul de service unde ajunge maşina, în reprezentanta preţurile fiind puţin mai ridicate.

Cum alegem service-ul pentru revopsire?

Majoritatea merg pe recomandări, unii aleg să citească review-uri pe internet şi mai sunt şi cei care duc direct maşina la reprezentanţă. Aici este vorba doar de alegerea fiecărui şofer pentru că degeaba ne uitam la preţuri, calitatea muncii şi rezultatul final dacă timpul petrecut în service este ridicat.

pretul per element vopsit
Aripa spate zgâriată

Am observat în ultima perioadă o tendinţă de a pune prima întrebare „cât durează?” în loc „cât costă?”. Motivul este evident, avem nevoie de maşină, fiecare zi în care nu ne putem folosi de ea ne costă şi ne îngreunează naveta.

Merita vopsită integral maşina?

Atunci când sunt mai multe elemente care trebuie refăcute, recomandat ar fi să revopsiți întreaga mașină. Aici rezultatele sunt mult mai bune și nu apar diferenţe de culoare de la un element la altul, lucrarea fiind mai uniforma. Prețurile au crescut şi aici și pleacă de la 3500 lei până la 5-6000 de lei. Dacă discutăm despre un SUV, acolo prețul este cu aproximativ 1000 de lei mai mare.

cum arata straturile de vopsea

Recomandări pentru evaluarea lucrărilor de vopsire!

  • Verificați că vopseaua să nu fie scursă, vopsită necorespunzător.
  • Verificați dacă există diferenţe de nuanţa inacceptabile, în condiții diferite de lumină și din unghiuri diferite.
  • Urme de şlefuire, băşici de vopsea, pori sau cratere în vopsea arată un proces necorespunzător de vopsire.
  • Verificați dacă au fost montate la loc apărătorile de plastic de la roți pentru că asta în timp ar duce la apariția ruginii + zgomot pronunțat atunci când sar pietre/mizerie
  • Verificați dacă apărătorile termice de pe lângă motor/tobă au fost montate la loc, să nu constatați că miroase a vopsea arsă și nu știți de unde – poate fi chiar pericol de incendiu.

La fel ca acum 5 ani de zile vă dorim să nu aveți nevoie de informațiile din acest articol dar, dacă ajungeți la aceste servicii, e important să fiți atent pentru că o vopsire necorespunzătoare poate să vă devalorizeze mașina la momentul vânzării. Dacă mai sunt informații importante pe acest subiect, le puteți completa voi direct pe facebook sau chiar aici sub articol prin comentarii.

De asemenea, pentru că vor fi foarte multe întrebări referitoare la preţuri pentru elemente vopsite diferite îi invităm pe toţi specialiştii care lucrează în acest domeniu să răspundă cititorilor astfel pe lângă că oferiţi o informaţie utilă pe care o oferiţi puteţi câştiga şi un client nou.

Pentru cei interesați de un kit complet vopsitorie cei de la Automotive-shop.ro au de vanzare la pretul de doar 146 lei. Kitul contine 4 elemente:

  •  Pistol de suflat cu rezervorul superior
  •  Pistol de sablat
  •  Pistol de umflat
  •  Cablu spiralat

Pentru mai multe accesorii pentru vopsitori – CLICK AICI!

Senzorii de parcare – mai ieftini decat un element revopsit! – CITEȘTE AICI

Comentarii

Articolul precedentUrmează sezonul alergiilor – ce facem la mașină?
Articolul următorOctavia 3 – Probleme întâlnite

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.