DISTRIBUIȚI

Service-uri auto găsim peste tot. De la binecunoscutele garaje de la colțul blocului sau cele „de cartier”, până la cele de reprezentanță. Fiecare are propriul mod de lucru, propriile echipamente, proprii oameni, lucrări făcute mai profesionist sau mai „după ureche” sau pe principiul „schimbăm tot, chiar dacă nu știu ce-i defect”. Nu putem spune nici că un preț mare garantează calitatea serviciilor, cum nici unul de la colțul blocului nu e neapărat rău.

Tocmai din această inconstanță a serviciilor, dublată de faptul că șoferii practic nu știu la ce companie să apeleze când au o problemă cu mașina, a apărut conceptul de rețea de service-uri sau service-uri deschise în franciză. Acest concept garantează un anumit nivel de calitate și o unitate a serviciilor, indiferent de locație.

Cel mai bun exemplu din România este Q-Service. Înființată în 2007, rețeaua a crescut rapid, ajungând ca în 2016 să includă peste 60 de service-uri la nivel național și alte câteva zeci la nivel european. Vezi aici mai multe detalii despre business.

Care sunt avantajele pentru mine ca șofer dacă apelez la o astfel de rețea de service?

Luăm ca exemplu Q-Service:

  • expertiză și servicii de calitate– pentru a putea adera la rețeaua QService, partenerii trebuie să îndeplinească anumite condiții stricte. Totodată, fiecare locație nouă primește aceleași echipamente și software specializat, iar angajații participă permanent la cursuri de pregătire profesională și traininguri organizate de personal certificat. Mai mult, sistemul de bonusare la nivel de rețea motivează fiecare partener să ofere cele mai bune servicii și să atragă cât mai mulți clienți.
  • calitatea serviciilor este testată și controlată – managementul rețelei Q service efectuează regulat teste de calitate în locațiile partenere sub forma „clientului misterios” pentru a se asigura că serviciile prestate se ridică la standardele de calitate impuse;
  • corectitudine – preţul reparaţiilor nu se calculează estimativ, ci pe baza timpilor de normare specificaţi de producătorii de autovehicule. Astfel, clienții au garanția că li se oferă un preț corect pentru serviciile prestate.
  • servicii unitare și garanție națională – în orice locație din țară ar ajunge, clienții sunt întâmpinați cu aceleași standarde de calitate și același mod de lucru cu care sunt obișnuiți. Mai mult, garanția pentru operațiunile efectuate în atelierele Q Service este valabilă la nivel național, în toate celelalte locații partenere.

Q Service pune la dispoziția clienților toate informațiile necesare referitoare la locații, garanție și calculator de prețuri pe website-ul companiei. De asemenea, este disponibilă și o aplicație pentru smartphone care oferă instrucțiuni utile în caz de defecțiune și îndrumare spre cea mai apropiată locație . Cool, așa-i? 🙂

În concluzie, dacă sunteți indeciși și nu aveți un partener de încredere la care mergeți „cu sufletul împăcat” (sau aveți experiențe neplăcute cu unele dintre ele), poate ar trebui să apelați la un service din cadrul unei rețele, cum este Q-Service, pentru a beneficia de calitate garantată și garanție pe serviciile prestate.

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ