Recomandări de iarnă pentru mașinile diesel

12058
0

Motoarele diesel prezintă câteva avantaje față de motoarele pe benzină, însă au cu siguranță și dezavantaje. De exemplu, mulți dintre noi știm că iarna poate pune probleme acestui tip de propulsor. La temperaturi scăzute, când motorul este rece, pornirea devine dificilă, frecările interne sunt mari și pierderea de compresie este mai pronunțată. Din aceste motive, motoarele diesel au nevoie de sisteme auxiliare de încălzire a amestecului de combustibil pentru pornirea la rece (bujiile incandescente). Mai mult, motorina are tendința de a forma cristale de parafină la temperaturi foarte scăzute, care pot înfunda filtrul de combustibil. Pentru România, este prevăzut un standard european ce setează temperatura minimă de filtrabilitate a motorinei între -15 și -20 grade Celsius, pe care producătorii trebuie să-l respecte. Chiar și așa, riscul de formare a cristalelor de parafină există.

Pentru a evita problemele, am pregătit o listă cu câteva aspecte de care trebuie să țineți cont iarna dacă aveți o mașină diesel:

  1. Verificați bateria – acumulatorul trebuie să fie în stare perfectă iarna, ținând cont că influențează în mod direct capacitatea de pornire a motorului.
  2. Faceți plinul cât mai des – o cantitate mai mare de carburant se răcește mai lent, plus că nu rămâne loc pentru aer în rezervor. Acest lucru este important pentru că vaporii din aer formează picături de apa prin condensare pe pereții reci ai rezervorului, care se scurge în motorină și poate îngheța în filtru.
  3. Porniți periodic motorul, mai ales dacă mașina nu este folosită – astfel, carburantul din rezervor se amestecă cu cel recirculat din motorul cald
  4. Înainte de instalarea iernii, se recomandă chiar și o revizie, unde să se verifice sau să se înlocuiască filtrul de carburant.
  5. Curățați rezervorul – recomandat numai pentru vehiculele cu vechime sau rulaj foarte mare, pentru a îndepărta eventuale reziduuri sau apa din rezervor care pot contamina motorina sau filtrul de carburant.
  6. Verificați bujiile incandescente și înlocuiți dacă este necesar – dacă bujiile sunt defecte sau există erori la sistemul de declanșare, motorul va porni foarte greu sau chiar deloc la temperaturi scăzute.

Dacă toți pașii de mai sus sunt îndepliniți, există destul de mici șanse ca mașina să vă lase în drum sau să nu mai pornească în diminețile geroase de iarnă. Desigur, asta în cazul în care mașina este în stare bună și nu are alte defecțiuni, iar reviziile sunt făcute la timp.

Vezi mai multe despre Cum pregătim mașina de iarnă

*Articolul conține și informații preluate din Revista Stil&Elan – MOL Romania 2016/12

Comentarii

Articolul precedentMetode ieftine și simple prin care poți îmbunătăți performanța motorului
Articolul următorQ-Service – ce avantaje am ca șofer de la o rețea de service-uri?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here