DISTRIBUIȚI

Am reținut un proiect al celor de la Varta, din cunoștințele noastre nu știm dacă s-a realizat și în România, dar o vedem binevenită pentru toți șoferii. Bateriile pot fi testate înainte să “cadă”, înainte să nu mai poți porni mașina, iar VARTA oferă această soluție.

La Frankfurt s-au publicat rezultatele acestui program de testare și cele mai interesante aspecte vi le prezentăm și noi mai jos:

  1. Fiecare a 4-a mașină de pe drum are o baterie slabă (uzată)
  2. 85% din șoferi, au nevoie de asistență în momentul în care trebuie să serviseze mașina
  3. 8 din 10 șoferi urmează recomandările service-ului la care apelează
  4. Tehnologia Start&Stop provoacă deja o nouă piață aftermarket pentru acumulatori auto.

varta-test-check-programm-1S-au testat 33 000 vehicule din care aproape un sfert aveau o baterie atât de slaba încât trebuia înlocuită imediat. Testarea bateriilor ar trebui să devină o rutină în service-uri auto, pentru a nu pune șoferii în situația neplacută de a rămâne în pană sau a se defecta alte componente datorită bateriei slabe.

Tehnologiile viitoare probabil că vor determina un trend crescător de a apela la specialiști și atunci când vorbim de baterii. Vedem acest trend ca jurnaliști, cine știe dacă pe mașinile viitorului ne vom mai putea da curent unii altora în parcare 🙂 sau dacă ne vom putea înlocui singuri acumulatorii auto.

“Johnson Controls (VARTA) dezvoltă nivele de servisare diferită, oferind traniniguri și ghidare pentru înlocuirea bateriilor. Service-urile care se vor transforma în specialiști în baterii vor putea oferi beneficii suplimentare clienților lor și vor avea o linie de diferențiere față de concurență.” spune Florence Bailleul, Vice Președinte & General Manager Aftermarket EMEA.

Un alt element de luat in calcul este faptul că tehnologiile noi (driver asisst, ESP, frânare automată) fac din acumulatorii auto o componentă critică pentru mașinile moderne.

Joe Walicki, președintele Johnson Power Solutions ne transmite că grupul înțelege tehnologiile auto ale viitorului și poate pregăti clienții aftermarket pentru evoluția tehnologiilor viitoare ale pieței, referindu-se aici, în primul rând, la service-urile auto.

Despre Johnson Controls Power Solutions

Johnson Controls Power Solutions este cel mai mare producător de acumulatori auto, furnizând aproximativ 146 milioane de baterii anual producătorilor de mașini și industriei aftermarket. Gama completă a companiei de la plumb și acid la tehnologie Lithium-ion acoperă aproape toate tipurile de mașini – incluzând mașinile convenționale, Start-Stop, Advanced Start-Stop, Micro Hybrid, hybrid și mașinile electrice. Sistemul de reciclare Johnson Controls a reușit să facă din bateriile auto cel mai reciclat produs de consum din lume. La nivel global, grupul  are 15,000 angajați în dezvoltare, producție, distribuție și reciclarea bateriilor în peste 50 de locații. Pentru mai multe informații puteți verifica și site-ul lor oficial:  http://www.johnsoncontrols.com/PowerSolutions

 

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ