DISTRIBUIȚI

Am pregătit de data aceasta un articol special. Nu vom vorbi despre piese, consumabile, branduri aftermarket și alte lucruri cu care v-am obișnuit până acum. Vom vorbi despre Romanian Drift Community – mai exact, de cei care au pus România pe harta internațională a drift-ului și au reușit să îl transforme într-un sport recunoscut oficial de Ministerul Tineretului și Sporturilor.

De ce?

Noi ne adresăm în primul rând vouă, șoferilor (nu neaparat cei de profesie) și pasionaților auto. De aceea, unul din obiectivele proiectului nostru este de a promova, încuraja și susține comunitățile auto din România, comunități de oameni pasionați, care reușesc să strângă laolaltă mii de entuziaști ai acestui domeniu prin ceea ce fac.

Romanian Drift Community

Clubul Sportiv Romanian Drift Community a luat naştere la începutul anului 2014 cu scopul de a-i aduce împreună pe toţi iubitorii acestui sport, piloţi amatori şi profesionişti, într-un cadru legal, prin care să poată concura cu succes inclusiv la nivel internațional. Astfel, cu efortul Romanian Drift Community, Federaţia Română de Automobilism Sportiv (FRAS) a aprobat, în premieră, înfiinţarea Comisiei de Drift. Acest lucru înseamnă că, începând din 2016, rezultatele Campionatului Naţional de Drift sunt recunoscute oficial inclusiv de Ministerul Tineretului şi Sportului și drift-ul trece de la statutul de show la cel de sport.

Comunitate și fani

Comunitatea Romanian Drift Community a reușit să adune numai pe pagina de Facebook aproximativ 19000 fani, exceptând miile de oameni care sunt prezenți ca spectatori la fiecare eveniment organizat de această asociație.

Evenimente și competiții

Încă din 2014, Romanian Drift Community este organizatorul oficial al Campionatului Național de Drift, singura competiție recunoscută la nivel oficial în acest sport. Ediția din 2016 a evenimentului a strâns peste 50 de piloți profesioniști care au concurat în 5 etape, la Brașov, București, Constanța și în spectaculoasa probă de pe Rarău, precum și pe Aeroportul Internațional din Iași, unde a avut loc ultima etapă din campionat.

Sursa: https://www.facebook.com/RoDrift.ro/

Drift Community Academy

Romanian Drift Community a înființat în cadrul clubului și o academie de drift, prin care şi-a propus atât pregătirea piloților profesioniști în vederea participării la competiții, cât și educarea pasionaților și amatorilor legat de riscurile executării de manevre specifice acestui sport pe drumurile publice.

Sursa: https://www.facebook.com/RoDrift.ro/

Așa că… haideți să-i susținem! Merită un like pe pagina lor de Facebook, mai ales că publică multe materiale de-a dreptul spectaculoase 🙂

https://www.facebook.com/RoDrift.ro/

Încheiem cu un clip de la Campionatul Național de Drift 2016:

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ