DISTRIBUIȚI

Mecanicii folosesc termeni mai puțini specifici când vine vorba despre o neregulă a garniturii dintre blocul motor și chiulasă. Unii zic că există o fisură/ciupitură sau mai uzual am auzit de garnitură de chiulasă arsă.

În orice caz o garnitură de chiulasă este ieftină, pleacă de la 60 de lei și ajunge până la câteva sute de lei. Costuri mari sunt la manoperă, durează până demontezi partea de sus a motorul, să vezi dacă într-adevăr garnitura este defectă.

Inlocuire

Rolul ei este de a crea un spațiu închis și etanș între blocul motor și chiulasă. Este confecționată prin turnare din fontă aliată sau din aluminiu acoperit cu cauciuc sintetic. Mai jos vedeți cum arată.
Garnitura

Spre norocul nostru sunt câteva metode, unele mai profesionale altele mai clasice prin care să verificăm dacă garnitură de chiulasă trebuie schimbată.

Începem cu primele simptome care sunt vizibile și terminăm lista cu cele mai sofisticate:

  • Apar bule de aer în vasul de expansiune, provenite din compresia cilindrică
  • Se vede ulei în lichidul de răcire sau pe pereții vasului de expansiune
  • În timp se pierde lichid de răcire fără a avea un furtun plesnit sau radiatorul spart
  • Apă în baia de ulei – cel mai bine se observă o spumă cafenie pe bușonul de la ulei
  • Uneori lichidul din vasul de expansiune dă pe afară fără ca temperatura să treacă de pragul de fierbere
  • Există un kit de testare chimică a lichidului de răcire care iți indică prezența noxelor
  • Folosind o pompă de aer cu manometru mecanicul poate verifica compresia pe fiecare cilindru în parte
  • Service-urile care au și stație ITP folosesc analizorul de gaze în vasul de expansiune pentru a verifica cu exactitate dacă există scăpări minime de gaze

Noi discutăm aici despre garnitură de chiulasă, dar aceleași simptome le puteți întâlni și dacă aveți o fisură pe blocul motor/chiulasă. Uneori schimbi garnitură de chiulasă și te trezești că peste puțin timp problema a reapărut. Aici este clar o problemă de la chiulasă ce trebuie reparată/schimbată. Există ateliere care fac rectificare plană cu prețuri ce pleacă de la 250 de lei în sus.

În manual este obligatoriu să schimbați și prezoanele/șuruburile de chiulasă, dar din experiență majoritatea nu o fac. Atenție mare! Prezoanele se strâng cu o cheie dinamometrică, respectând specificațiile producătorului — dacă mergeți la un mecanic pentru o astfel de reparație care are experiență, se pricepe, e cunoscut, e “ieftin și bun” dar nu are cheie dinamometrică — căutați alt service.

Sunt mulţi producători aftermarket din care puteți alege în general fiind necesar să comandați piesă pentru că majoritatea nu o țin pe stoc: FAI, PAYEN, CORTECO, ELRING, AJUSA, VICTOR RAINZ sau GOETZE. Nu există neapărat un număr de km la care se recomanda schimbarea garniturii, au fost cazuri în care și după 50.000 km a trebuit schimbată și cazuri în care mașina a depășit 1.000.000 km fără că motorul să fi fost desfăcut, ca în multe alte cazuri – depinde de condițiile de exploatare. Urmăriți mai jos povestea Loganului de pe pagina de Facebook a producăturului Dacia:

Dacia – 1 milion de kilometri

Un autoturism Dacia Logan din România a împlinit anul acesta…1 milion de kilometri :)!Urmărește clipul pentru a descoperi rețeta fiabilității, dar si poveștile de călătorie, chiar de la posesorul mașinii – Matei Anastasie.Rămâi in continuare alături de noi și fii primul care descoperă noutățile gamei Logan! #Dacia1milionkm

Posted by Dacia Romania on 22 Noiembrie 2016

Comentarii

2 COMENTARII

  1. Buna am un logan 1,4 si de cateva zile nu am caldura am crezut ca este caloriferul de caldura infundat la-m schimbat am pus unul nou si tot asa face cand baga cald cand baga rece poate fii garnitura ??

LĂSAȚI UN MESAJ