Simptome Comune – Turbina sau EGR Înfundat?

25840
0

Este una din surprizele plăcute/neplăcute – depinde unde îți sunt setate așteptările. O astfel de situatie apare cel mai des la momentul achiziționării unei mașini. La o diagnoză a motorului, specialistul îți spune că ar putea fi dusă turbina ( sau îți mai spune și că dacă ai noroc poate fi doar supapa EGR înfundată).

Destul de mare diferența, zicem noi, între 800-1000 euro un turbo și 100 euro sau chiar mai puțin, pentru un curățat de EGR . Dacă vreți să cumpărați o mașină, trebuie să luați în considerare o negociere a prețului de achiziție. Dacă aveți deja mașină cu aceasta diagnoza, e bine sa incercati să curățați EGR-ul înainte să dați ok pentru o înlocuire a turbinei.

La cumpărare, puteți să puneti întrebări suplimentare despre istoric. Dacă EGR-ul n-a fost curățat niciodată, sunt mari sanse să scăpați ieftin doar cu un curatat de EGR.

Acesta este și unul din principalele argumente pentru modificarea prețului atunci când se negociază vânzarea unei mașini –  depinde cine cunoaște diferența și ce interes are. Un cumparator informat va insista ca poate e dusa turbina si cere micsorarea pretului in timp ce un vanzator informat poate zice ca e doar supapa EGR care trebuie curatata si de fapt poate e turbina. Asta dacă nu alegi să o cureți tu înainte de vânzare.

Oricum, e bine sa știți tot despre situație și simptomele comune ale defecâiunii celor 2 componente și vă recomandăm să aprofundați despre rolul și simptomele unui EGR înfundat în articolul „Ce trebuie să știi despre supapa EGR?„.

Un bun exemplu de turbină uzată ar  fi următorul:

Cu toate acestea, un turbo uzat nu înseamnă că va trebui schimbat imediat. Acesta, de multe ori, poate fi folosit mulți kilometri fără a avea nevoie să fie schimbat.

 

Șuieratul turbinei indică un grad crescut de uzură al acesteia. Dumneavoastră cât timp ați utilizat-o în această stare?

Comentarii

Articolul precedentDefecte Care Pot Apărea la Opel Astra J- Cauze și Costuri
Articolul următorDe ce decizi mai greu să schimbi amortizoarele?
Cu o experienta in domeniul automotive aftermarket din 2004, ne propunem sa impartasim din experienta noastra soferilor si proprietarilor de masini mai putin informati decat noi si sa invatam mai multe impreuna de-a lungul acestui proiect de stiri prin efortul comun cu partenerii nostri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.