Ce am văzut la salonul de motociclete și accesorii 2022?

955
0

Primul eveniment de amploare după 2 ani de pandemie ne-a adus pe toţi la Salonul de motociclete şi accesorii Moto Bucureşti care se desfăşoară în perioada 20 – 22 Mai la Romexpo!

SMAEB 2022: Salonul de Motociclete

Nu aţi ajuns încă? Mai aveţi o şansă astăzi să participaţi de la ora 10 la ora 17. Evenimentul este dedicat tuturor – de la cei începători care s-au înscris la cursuri în cadrul evenimentului pentru obţinerea categoriei „A” până la împătimiţi care au venit pe două roţi la eveniment!

Standurile de motociclete şi ATV-uri care ne-au atras atenţia sunt: HONDA NORD, Harley-Davidson, DUCATTI, BENELLI (în premieră), SYM, DAYTONA, KTM, Hysqvarna, ATH, BRIXTON, Lambretta, Malaguti. Într-adevăr lipsesc câteva nume mari de la eveniment dar ne aşteptam la acest aspect, poate unii nu s-au putut pregăti atât de repede!

Pe lângă standurile marilor branduri mai puteţi găsi în cadrul evenimentului:

 • Standuri de ateliere CUSTOM
 • Magazine de echipamente Moto
 • Campanii de prevenire a accidentelor
 • Conducere prin intermediul unei căşti de VR (virtual reality)
 • Stand de moto trainer simulat pe un circuit cu o motocicletă reală
 • Curs de condus pe o singură roată
 • Standuri de la şoala de şoferi
 • Traseu interior pentru motociclete electrice

Rămâne să mai descoperiţi şi voi, dacă nu la ediţia aceasta, trebuie măcar să ajungeţi la ediţia de anul viitor. Noi am discutat cu mai mulţi expozanţi din cadrul evenimentului dar în mod special ne-au atras atenţia următoarele standuri:


Motomus.ro – sunt importatori ai brandului de motociclete BENELLI în România dar şi pentru alte branduri de accesorii dedicate Moto:

SMAEB 2022: Salonul de Motociclete

 • SW-Motech – Producător de accesorii, soluții practice, flexibile și inovatoare pentru motociclete cu un raport foarte bun calitate-preț.
 • Cardo – Sisteme de comunicaţie universale pentru motociclişti, (se pot monta şi pe cască de ski) care funcţionează şi la 8 km distanţă

De asemenea, găsiţi pe blogul lor multe informaţii de interes pentru pasionaţi – www.motomus.ro/blog.

SMAEB 2022: Salonul de Motociclete


Touratech.ro – Lider mondial în accesorii şi echipamente moto din categoria Adventure şi importatori oficiali prezenţi în România din 2020 cu peste 20 de magazine în toată ţara.

Produsele se potrivesc majorităţii motocicletelor din categoria adventure (BMW, HONDA, Suzuki, etc..) şi oferă calitate premium cu prioritate pe confort şi siguranţă. Printre cele mai interesante produse care se comercializează se număra un costum RAMBLER care este considerat cel mai aerisit costum din lume şi este produs de REVI’T pentru Touratech.

SMAEB 2022: Salonul de Motociclete


Gnex.ro – Magazin de vehicule electrice pe două roţi (trotinete, scootere sau motociclete electrice de teren), produse electronice (drone, camere de acţiune, căşti inteligente de protecţie (giroscop). Aceştia sunt prezenţi şi pe piaţa cu 2 magazine în Bucureşti şi Cluj-Napoca!

SMAEB 2022: Salonul de MotocicleteCe ne-a atras atenţia sunt căştile care se numesc LIVALL şi au funcţii smart de tip:

 • Aprindere automată a stopului în momentul frânarii folosindu-se de giroscopul încorporat în casca.
 • Semnalizarea schimbării direcţiei de mers printr-o telecomandă cu bluetooth montată pe ghidon.
 • Sistem de comunicare încorporat care permite preluare de apeluri telefonice sau comunicare de Walkie-talkie
 • Notificarea automată a contactelor de urgenţă în cazul unui accident şi transmiterea coordonatelor GPS.
 • Funcţie anti pierdere – primeşti notificări prin aplicaţie dacă ai uitat casca

Moto24.ro – Importatori echipamente de protecţie şi accesorii premium pentru motociclete, snow-mobile, atv-uri şi echipament OFF-ROAD cu sediul în Braşov. De asemenea, ei sunt şi importatori oficiali la noi în ţară a brandului KLIM (American).

SMAEB 2022: Salonul de MotocicletePrintre cele mai interesante produse pe care le comercializează se număra căştile de protecţie de carbon KriosPro fiind printre cele mai uşoare. Căştile sunt compatibile cu sistemele de comunicare SERA. În plus, la un posibil accident oferă gratuit înlocuirea produsului fiind un element pe care îl primeşti ca şi garanţie suplimentară.

Merită menţionată şi vesta integrată cu airbag – KLIM Ai-1 fiind un produs care te protejează în cazul unui accident. Ca sistem de izolare unele echipamentele beneficiază de tehnologia GORE-TEX care este impermeabilă.


Asfalt-uscat.ro – Cel mai mare magazin de echipamente moto din Bucureşti (aproximativ 470 MP) fiind importatorii a peste 9 branduri de echipamente. Pe lângă magazinul din Bucureşti ei sunt prezenţi şi online şi asigură livrare prin curier în toată ţara. Mai jos vă prezentăm o parte din Brandurile pe care le puteţi găsi la ei!

 • Kriega – Accesorii cum ar fi rucsaci şi genţi touring pentru motocicleta
 • HJC – Căşti de protecţie – nr. 1 pe vânzări Global
 • Rebelhorn – Echipamente moto care asigură un raport calitate preţ foarte bun!
 • Rev’it! – Echipament de protecţie premium
 • Midland – care se ocupă cu sisteme de comunicaţie moto, dash-cam şi staţii Walkie-talkie (PMR)

SMAEB 2022: Salonul de Motociclete


Rombat.ro – Este producător Românesc de baterii cu o istorie de peste 40 de ani. La standul lor au fost expusă toată gama de baterii moto comercializata pe piaţa din România. Sunt prezentate atât baterii convenţionale cât şi unele mai speciale cum ar fi:

 • Gama Start AGM este o baterie care nu necesită întreţinere şi care înglobează tehnologia „absorbant glass material” care nu îi permite bateriei să curgă în cazul în care carcasa din plastic este sparta. În plus curentul de pornire este mai mare faţă de bateriile convenţionale.
 • Gama Start GEL oferă pe lângă tehnologiile de mai sus are cel mai bun ciclu al durabilității și are cea mai lungă durată de viață.

SMAEB 2022: Salonul de MotocicleteDe asemenea, la standul celor de la Rombat rula pe un televizor şi un episod al celebrei emisiuni „How it’s made” de pe Discovery Channel în care este prezentat care este procesul de fabricaţie a bateriei la noi în ţară. Vă invităm mai jos să îl urmăriţi, este cât se poate de interesant!


M2r-moto.ro – unic importator în România a produselor Enduristan (Switzerland) producător de genţi, bagaje şi accesorii moto impermeabile textile premium iar ca şi colaborator îl găsim pe legendarul Lyndon Poskitt.

SMAEB 2022: Salonul de MotocicletePe site-ul lor cu livrare în toată ţara mai găsiţi şi genţi pentru codita (top case), genţi pentru rezervor, rucsacuri moto, organizatoare, accesorii bagaje şi multe altele cum ar fi:

 • Prinderi pentru camera DANGO DESIGN
 • Kituri de până şi mini compresor STOP & GO
 • Produse de curăţare/întreţinere moto/echipament Dj. Wack S100
 • Canistre pliabile DEŞERT FOX
 • Truse de scule MOTOHANSA
 • Chingi Antifurt STEELCORE

Vă invităm să îi vizitaţi pe fiecare în parte, toţi sunt extrem de deschişi pentru a oferi ajutor iar mulţi dintre ei comercializează o parte din produse pe toată durata salonului. Merită să veniţi! Merită să vedeţi sau să cumpăraţi! Merită să testaţi!

Haideţi la SMAEB 2022!

 

 

Comentarii

Articolul precedentKYB Suspension Solutions – aplicatie mobilă pentru tehnicieni
Articolul următorAvantajele colaborarii cu Automotive Aftermarket News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.