Timbrul de mediu, eliminat – Ce urmează pe viitor?

3412
0

Cred că toți putem fi de acord că timbrul de mediu a fost o taxă ilegală, declarată astfel chiar de Curtea Europeană de Justiție, care nu taxează corect poluarea. Taxa de timbru a fost eliminată la începutul lunii februarie 2017, iar primul efect observat a fost formarea de cozi uriașe la Serviciul de Înmatriculări. Dar să vedem ce înseamnă cu adevărat eliminarea taxei de timbru pentru piața din România și, implicit, cum ne afectează pe noi ca șoferi:

  • Crește numărul de mașini vechi și poluante pe aceeași infrastructură învechită, motiv de iritare pentru unii soferi;
  • Achiziția de mașini noi scade, ceea ce va duce la creșterea vârstei medii a parcului auto din România;
  • O să trăim într-un mediu mai poluat; un astfel de exemplu întâlnim în țările dezvoltate, care acum se luptă cu această problemă;
  • Scade producția autohtonă de automobile cu aproximativ 20%, ceea ce ar putea pune în pericol 15.000 locuri de muncă.

Eliminarea timbrului de mediu a venit în urma unui proiect de eliminare a 102 taxe demarat în prag de alegeri parlamentare, la sfârșitului anului 2016, al cărui scop a fost să încline balanța spre un anumit grup candidat. Acum că alegerile au trecut și problema de fond nu a fost rezolvată, și nici gaura lăsată în buget, Ministrul Mediului, Daniel Constantin, încearcă să găsească o altă variantă pentru această taxă. Soluția?

Adoptarea unui abțibild colorat, care afișează norma de poluare, ce urmează a fi lipit pe parbrizul tuturor autoturismelor înmatriculate în România. La sfârșitul lunii martie ar urma să fie implementat prin Ordonanță de Urgență. După, toate service-urile unde se va face ITP(inspecția tehnică periodică) vor fi obligate să îl lipească pe parbriz, respectând norma trecută în talonul mașinii.

La mijlocul anului 2019 toate mașinile din România ar trebui să aibă expusă norma de poluare. Dar unde se va face taxarea? În ce se transformă timbrul de mediu?

Răspunsul constă într-o taxă sau un abonament de acces/ tranzitare plătită către bugetul local pentru mașinile mai poluante de Euro 4(E3, E2, E1, E0). Delimitarea zonei de acces din orașe în funcție de normă urmează a fi decisă de administrația locală urmând ca apoi să semnalizeze zonele. Șoferii care nu achită aceste tarife vor putea fi amendați exact ca în cazul rovinietei. Zonele vor fi delimitate și monitorizate video, ca în exemplul dat.

În cadrul conferinței de presă ministrul mediului a declarat că timbrul de mediu nu va fi înlocuit cu o taxă nouă, în schimb va permite administrațiilor publice locale să taxeze mașinile care intra în zonele aglomerate dacă va fi considerat necesar. Până când aceste soluții nu vor fi implementate putem presupune că nu va există nici o taxare suplimentară în ceea ce priveste poluarea mașinilor.

Credeți ca aceste soluții sunt bune pentru România? Dar cu șoferii care au achitat timbrul de mediu ce se întâmplă?

Datorită parcului auto îmbătrânit și a uzurii știm că unele piese cedează și trebuie înlocuite. Cei mai mulți șoferi apelează la piese de schimb aftermarket, motiv pentru care misiunea noastră ca revistă – de a vă informa corect – devine din ce în ce mai importantă. Mărirea parcului auto va duce la creșteri semnificative pe piața automotive aftermarket sub formă de:

  • Apariția de noi producători, care se vor extinde la noi în țară;
  • Investiții de imagine și acțiuni de comunicare din partea brandurilor existente;
  • Apariția de noi importatori, care se extind și propun mai multe game de produse;
  • Service-uri noi inființate, care creează locuri de muncă;
  • Apariția de noi magazine clasice și online de piese de schimb;
  • Apariția de noi dealeri auto și tunning.

Ne asteaptă o perioadă a schimbărilor, în care o să urmărim cu mare interes ce se întâmplă.

În articolul Aleg Original sau Aftermarket? puteți afla diferențele dintre OE vs. OEM vs. Aftermerket și de asemenea care este misiunea/focusul noastru ca platformă.

 

Comentarii

Articolul precedentTracțiunea integrală – avantaje și dezavantaje
Articolul următorTrepidații la relanti cu zgomote suspecte?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here