DISTRIBUIȚI
  • Nu reușești să reglezi farurile?
  • Bat prea jos/ apoi prea sus/ apoi iar jos?
  • Mișcă farul atunci când pui mâna pe el?
  • Stă strâmb farul în caroserie?

ÎN MOD CLAR AI O PROBLEMĂ CU FARURILE… poate sunt îndoite/rupte urechile de la far. Mai jos vedeți exact despre ce vorbim și discutam pe etape despre această problemă.

Inlocuire Far

CÂND SE RUP URECHILE?

Ne întrebăm cum se poate asa ceva, când mașina nu a avut accident și nici farul nu a fost desfacut/schimbat. Se poate întâmpla ca într-o parcare, cineva să îți atingă usor bara și astfel să împingă și farul putin mai in spate. Ceva insesizabil la prima vedere dar deja tot reglajul este compromis. Probabil una dintre cele mai utilizate tehnici de evaluare a mașinilor Second Hand (SH) este verificarea urechilor la faruri, atunci poți evalua integritatea lor și posibilele incidente care au dus afectarea acestora.

CE EFECTE POATE AVEA?

Odată ce farul a fost miscat din pozitia inițială deja reglajul din interior devine inutil. Lumina nu mai ajunge pe șosea, este proiectată în alta direcție. Atunci nici tu nu reusești să observi tot ce se întâmplă în față și este posibil să îi orbești pe alti soferi și atunci siguranța este compromisă.

CUM REZOLVI PROBLEMELE APARUTE?

Sunt multi care încercă o reparație sau mai bine spus o improvizatie, pentru că nu se găsesc pe piață doar clemele, unele fiind deja turnate cu farul. Am gasit pentru Opel si BMW urechile de schimb dar doar pentru anumite modele. Ceilalți ce fac?

Le lipesc cu diverse variante de adeziv sau le prind cu cleme de metal de la un magazin cu produse metalurgice. Într-adevar poate să fie o soluție dar nu stim ce se întâmplă când ajungeți pentru ITP.

CE OFERĂ PIAȚA AFTERMARKET?

O altă soluție este să vă schimbați farul. Pe piața aftermarket găsiti diferite oferte de la mai multi producători:  LORO, TYC, VV Autoparts, VALEO, HELLA, OSRAM. De multe ori, lumea aleargă la dezmembrări în timp ce soluțiile aftermarket sunt chiar mai ieftine. Ni s-a întâmplat chiar nouă cu un proiector de ceață la o Skoda Octavia 2. De asemenea puteți alege când vă schimbați farul un upgrade, o optiune mai bună decât dotarea originală, cum ar fi faruri cu led pentru luminile de zi, cu consum mai redus și cu lupă integrată – inovațiile sunt multe și în acest domeniu. Vezi și LEDrive Xenarc pentru Golf 6 de la OSRAM.

Ideea este că trebuie să rezolvi cât mai repede această problemă pentru ca ceilalti șoferi să nu mai fie orbiți și în același timp să poți vedea ce se întâmplă pe carosabil pentru siguranța tuturor.

 

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ