DISTRIBUIȚI

Sunt șofer pentru mine și familia mea și mă bucur de fiecare kilometru în mașina proprie. Pentru mine nu e stresant să conduc și aleg, de câte ori am ocazia, să merg în vacanță cu autoturismul personal. Acum îmi pun problema controlului pe care-l dețin asupra mijlocului de transport, cum se schimbă vacanța mea dacă intervine un eveniment neplăcut care îmi implică mașina?

Există o gamă largă de servicii surprinzător de ieftine care mi-ar putea salva vacanța de la o întrerupere neașteptată și m-ar scuti de stresul negocierii cu proprietarii de platforme sau înnoptatul în câmp.

Multă vreme am perceput asistența rutieră ca un simplu serviciu de tractare și nu am reușit să înțeleg ansamblu de servicii suplimentare sau disponibilitatea teritorială pe care aș putea beneficia de ele.

Opțiunile mele pentru un drum liniștit în vacanță

Cardul de vacanță – 9695

Cea mai bună alternativă pentru CASCO de vacanță, în special la autoturismele mai vechi, deși nu acoperă niciun fel de reparație și costă între 30 lei și 70 lei în funcție de teritorialiatate. Mai concret, să zicem că ești pe A2, în drum spre mare și moare mașina. Suni prima platformă pe care o găsești pe internet, conștient că te va taxa pentru fiecare kilometru. Ei bine, dacă ai un card 9695 nu mai ești preocupat de distanță, fiind tractat gratuit fără număr de km până la service. Altă situație, îți moare mașina în Grecia sau oriunde altundeva în Europa. Pe lângă economia substanțială cu tractarea la service, beneficiezi fără alte costuri de: transport, cazare, mașină de schimb sau chiar traducerea documentelor (vezi toate serviciile). Acest card poate fi activat pentru 15 zile sau un an și aduce cu sine mai toate serviciile de care ai nevoie pentru a sta liniștit în vacanță.

Mobility 1 EU (15 zile) – ASSISTANCE 24

Acest serviciu este asemenea unei asigurări încheiate după cum îi spune și denumirea, pe o perioadă de 15 zile. Diferența față de cardul de vacanță este că include depanare pe loc în cazul unor defecțiuni minore, îți tractează mașina dacă nu poate fi reparată pe teren și îți asigură transportul dacă ai rămas în câmp. Trebuie doar să completezi un formular cu 48 de ore înainte de a merge în vacanță, iar costul este în jur de 50 lei.

Asigurarea de călătorie în străinătate – Groupama

Acest serviciu se aplică doar în afara țării și nu este altceva decât o poliță tradițională care acoperă atât evenimente neplăcute legate de persoane cât și de autovehicul. Polița este ideală pentru aceia dintre noi care sunt mai prevăzători și doresc să minimizeze mai multe categorii de riscuri ce pot apărea în vacanță. În pachet este inclusă asistența rutieră telefonică, restabilirea mobilității autovehiculului, recuperarea în afara carosabilului, repatriere autovehicul, ș.a. Suma maximă despăgubită prin această poliță este de 1500 euro/eveniment, iar celelalte servicii sunt în limita sumei asigurate.

Desigur, odată cu creșterea fulminantă a parcului auto de anul acesta, mai ales de vehicule SH – aceste asigurări ar trebui luate tot mai mult în calcul de șoferi – nu merită să iți strici cheful și nici banii de vacanță. Poți renunța liniștit la o pizza și să faci o asigurare de vacanță pentru liniștea ta, eu așa voi proceda de aici încolo. Vacanțe plăcute!

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ