Senzorii de parcare – mai ieftini decat un element revopsit!

1987
1
DISTRIBUIȚI

Discutăm azi despre senzorii de parcare tip OEM sau aftermarket – un upgrade aftermarket care trece pe lângă mulți șoferi. Toate datele spun că merită investiția. Practic, un set de senzori de calitate costă mai puțin decât un element revopsit și crește gradul de securitate, se evită situații neplăcute în trafic sau urme inestetice pe mașina ta.

Chiar dacă ai asigurare, pierzi mașina cel puțin 1 săptămână pentru vopsirea unui element – comparăm doar cu vopsirea unui element fără alte pagube suplimentare, pentru că aceste costuri sunt mai mari decât investiția în achiziția unui set de senzori de parcare premium.

Un element revopsit profesional, costa minim 500 ron,  cei care aveți mașini mai noi, poate ați ajuns să plătiți și 1000 ron pentru vopsirea unui element la reprezentanță.

Cât costă senzorii de parcare?
Poți alege senzori de parcare spate de la 100 ron sau chiar mai puțin în piață. Montajul ajunge însă mai scump, mai ales dacă se face profesional, prin demontarea băriilor de protecție. Totusi, vă recomandam sa alegeti un brand de calitate pentru senzori. Iar preturile pentru acestia incep de la 300 ron. Ca idee, un montaj profesional pentru senzori de parcare, cu bara dată jos, cu adaptoare de unghi, cu reglaje pentru integrare perfectă estetică și tehnică în bară costă de la 250 ron în sus.
De asemenea, la senzorii față, ar fi important să alegeți un model care vă avertizează la viteze mici doar, sub 10km/h.

E important să aibă senzorii un display?
Depinde. Pentru 90% din situații este suficientă avertizare sonoră în trepte. Dar depinde atât de utilizator cât și de mediul în care el utilizează mașina. Pentru cine trebuie să parcheze/manevreze constant în spații înguste/ cu obstacole/ în situații care necesită un grad mai mare de precizie, un display poate fi de mare ajutor.
Există și mai multe variante cu display. Majoritatea vă afișează avertizarea sonoră pe culori. Unele afișează și distanța. Cele mai complexe vă afișează pe fiecare senzor individual distanța sau chiar vă avertizează vocal.

Pot fi display-uri separate pentru față și spate, sau poate fi un singur display, iar anumite modele permit preluarea senzoriilor pe ecranul aparatului original.

Aveți câteva exemple de seturi pe linkurile de mai jos:

De ce sunt mai buni senzorii de parcare decât camera video marșarier?
Sunt câteva situații în care senzorii de parcare sunt mai eficienți decât camera marșarier. Dacă ar fi de ales între senzorii de parcare și camera marșarier, senzorii de parcare au mai multe avantaje pentru că:

  • Senzorii sunt eficienți pe orice vreme, în orice condiții meteorologice
  • Camera video se murdărește și pierzi vizibilitate parțial sau chiar total
  • Poți să te uiți în spate când parchezi, nu trebuie să te uiți la imaginea camerei în bord
  • În condiții de iarnă, un obstacolul acoperit cu zapadă nu se distinge pe cameră de mediul exterior.
  • costurile cu camera video pot fi mult mai mari, mai ales dacă necesită integrare pe ecranul original printr-o interfață video.

De ce să alegi senzori de parcare de calitate?

Integrare perfectă estetică:
– se pot instala pe orice model de bară
– pot fi instalați și în locul senzorilor vechi
– se pot regla în adâncime, cât să iasă din bară
– se pot vopsi în culoarea caroseriei
– se pot instala inclusiv pe bări metalice, prin manșon de cauciuc sau adaptor ce permite prinderea pe bările metalice.

Integrare perfectă tehnică
– tehnologie care elimină alertele false
– precizie în detectarea distanței
– conexiuni rezistente la apă
– funcție învațare cârlig/roată de rezervă
– autotest pentru senzori defecți
– se pot schimba individual senzorii dacă e cazul
– 5 ani garanție la unitatea centrală

Steelmate oferă 5 ani garanție și asta spune ceva despre încrederea în produse și fiabilitatea lor. Sunt destule aspecte în trafic de care trebuie să vă îngrijorați – lăsați o parte din acestea în seama senzorilor de parcare. Articol oferit de STEELMATE.RO

Disclaimer titlu “Mai ieftin decat un element revopsit” este valabil în majoritatea reprezentanțelor auto. Să nu uităm că mai  pierdem prin faptul că nu putem folosi mașina pe perioada reparației. 

Comentarii

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ