Conversie de la volanta cu masă dublă la volanta rigidă?

24124
3

Am scris despre volanta cu masă dublă în articolul ”Trepidatii la relanti cu zgomote suspecte?” și ”Cum să prelungim durata de viața a ambreiajului”două articole foarte citite și comentate în care puteți afla cam ce rol are volanta.

Astazi tot în jurul subiectului ne învârtim pentru ca vrem sa auzim ce zic șoferii despre o soluție anunțată de un producător aftermarket. Valeo propune un kit de conversie de la volanta cu masă dublă la volantă rigidă cu următoarele declarații:

  • Funcția de amortizare este preluată de la volanta dublă de discul de ambreiaj care oferă o rigiditate de amortizare și preamortizare foarte redusă și o energie crescută datorită volantei rigide.
  • Economii în ceea ce priveşte costurile între 30% – 50%
  • După montare nu există alunecări sau pierderi de putere, kit-ul transmite 100% cuplul motorului
  • Fiecare kit conține un sticker pentru a anunța mecanicul despre conversie dacă mașina ajunge în service
  • Se oferă garanție pentru piese indiferent dacă sunt destinate pentru automobile în regim normal de exploatare sau pentru taxiuri şi utilitare
  • Nu este indicat să se folosească şuruburile de pe volanta cu masa dublă de aceea sunt furnizate şuruburi de montaj în fiecare cutie
  • Efortul la pedala de ambreiaj este asemănător sau chiar mai mic decât la volanta cu masă dublă
  • Electromotorul nu este afectat de grosimea mai redusă a volantei simple
  • Ulterior nu mai trebuie achiziţionat tot kit-ul ci doar placa de presiune, discul de ambreiaj și rulmentul de presiune.

Kit-ul de conversie conține următoarele piese: volantă simplă, disc de ambreiaj, placă de presiune, rulment presiune, veselină pentru ungere, sticker informare kit, manual de instalare si setul de șuruburi pentru montaj. Informațiile sunt preluate de pe site-uri oficiale Valeo din mai multe tari: sursa 1, sursa 2, sursa 3

volanta rigida

Să vedem totuşi un exemplu concret pe o maşină destul de întâlnit la noi în ţară: Skoda Octavia 1.9TDI(2008) care împărtăşeşte motoare şi platforma comună cu grupului VAG, utilizată şi pentru modelele VW Golf, Audi A3 sau Seat Leon. Volanta cu masa dubla are un preţ de plecare de 1300 lei şi urcă până la 1550 lei iar un kit de conversie costa de la 1050 lei şi urcă până la 1200 lei. Credeți că această diferență de preț justifică trecerea de la un sistem la celălalt?

Dar haideți să auzim ce au de zis şoferii care şi-au montat un astfel de kit. Dacă ați încercat unii dintre voi asta, ne-ar place să ne dați un feedback. Este mai rezistent un astfel de sistem? Se aud zgomote? Se simt vibraţii? Merită să faci conversia? Aşteptam părerile voastre direct pe articol sau pe pagina noastră de Facebook.

Comentarii

3 COMENTARII

  1. Buna ziua,
    Am avut montat un astfel de chit pe un golf 4 1.9Tdi cod motor ALH. Am mers asa vreo 8-9 ani cu o medie de 20.000km/an, fara nici o problema.

  2. am montat pe un peugeot 307 hdi 2.0 79kw fap si am facut aprox. 40000 km si cam 4 ani. Kitul a functionat ok, dar se pare ca a cedat un simerig care are legatura cu rulmentul de presiune. Kitul a fost pe LUk.
    Am inlocuit tot cu LUK.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.