DISTRIBUIȚI

Una din cele mai „deranjante” dotări ale unui autoturism o reprezintă iluminarea defectuoasă. Deranjantă, în cele mai multe cazuri, nu pentru soferul mașinii cu probleme, ci pentru ceilalți participanți la trafic cu care interacționează. Din nefericire, mulți șoferi ignoră sau nu consideră important acest aspect.

SELECTIE BECURI AUTO osramCe nu realizează șoferii privind becurile auto?

  1. Nu este atât de greu să le schimbi. În cele mai multe cazuri, ai instrucțiuni în torpedou, în manualul de utilizare – apucă-te și le schimbă pentru siguranța ta și a celorlalți (sunt totuși câteva excepții de automobile la care procedeul de schimbare a becurilor implică demontarea unor componente sau ridicarea pe elevator, pentru care trebuie să ajungi la service)
  2. Dacă mergi cu becuri arse sau dereglate ai mult mai mari șanse să lovești ceva sau să te lovească cineva – crede-ne pe cuvânt și nu încerca să te convingi singur.
  3. Există becuri diferite, în funcție de ce anume te interesează pe tine. Poți să urmărești: performanța iluminării, aspecte de design sau poți să urmărești confort și durată de viață extinsă -dar în general șoferii nu cunosc asta. Puteți citi aici, de exemplu, despre gamele brandului Osram.
  4. Dacă becurile se ard periodic și des, poate fi din cauză că nu le schimbi în pereche – așa cum este și recomandat de altfel.
  5. Un alt aspect important este reglarea farurilor. Un reglaj de faruri costă între 20-30 RON – nu umbla cu faza scurtă „prin plopi”, fii resposabil, pentru că șansa de accident e mult mai mare, inclusiv pentru tine, dacă îi „orbești” pe ceilalți participanți la trafic.
  6. Eviți amenzile: circulând cu becuri lipsă sau arse riști sancțiuni cu amendă sau chiar reținerea certificatului de înmatriculare
  7. Ultimul aspect sperăm să fie motivant: femeile consideră, în medie, cu 150% mai sexy* un bărbat care deschide capota și schimbă un bec, deci nu este cazul să știi mecanică avansată ca să impresionezi. Citește manualul, eventual folosește Google și… schimbă singur becurile.

Privind sursele de informare, găsiți o foarte mare parte din instrucțiuni online în cazul în care manualul mașinii tale este „în germană”. O altă inițiativă frumoasă este tot a celor de la Osram, privind sponsorizarea unui blog care să ofere informații și sfaturi despre lumini auto:  www.carlightblog.ro.

Până una alta, voi ce becuri cumpărați?

*afirmația privind bărbații sexy este garantată, mai putin procentul. Nu există un studiu propriu-zis pe această temă, dar sperăm să vă fi atras atenția cu punctele anterioare privind responsabilitatea funcționării corespunzătoare a luminilor autoturismului vostru.

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ