Defecte Care Pot Apărea la Opel Astra J- Cauze și Costuri

74550
8

După cum ați putut observa și în articolul anterior, în perioada următoare, vă vom prezenta cele mai populare modele de automobile printre posesorii de automobile din România. Acestea vor fi analizate din punct de vedere mecanic, urmând a le evidenția principalele puncte slabe. Astăzi, ne vom concentra pe modelul Astra J, al celor de la Opel.

La fel ca și compatriotul Volkswagen, Opel este unul dintre cei mai mari constructori de automobile. Până la finele anului 2016, Opel a fost vândut sub egida celor de la General Motors(Chevrolet, Buick, GMC, Cadillac, Opel, Vauxhall), astfel că a fost pe locul 5 în topul constructorilor de automobile. Din anul 2017, aceștia fac parte din grupul francez PSA(Peugeot, Citroen, DS), poziția acestuia în clasament urmând să sufere schimbări.

Aceștia au modele mici, de oraș, cum ar fi Adam sau Corsa, de clasă medie cum ar fi Astra și Cascada, dar și de clasă superioară, cum ar fi Insignia. Nu în ultimul rând, la fel ca și în cazul Volkswagen, împătimiții de offroad pot opta pentru SUV-urile Crossland X, Mokka X, și Grandland X.

Datorită popularității crescute a modelului, ne vom concentra pe modelul Astra, respectiv pe modelul J.

Opel Astra J- Scurt Istoric

Opel Astra J si Faceliftul din 2012
Opel Astra J si Faceliftul din 2012

Producția propriu-zisă a modelului J a început în pe finalul anului 2009, dar acesta a început să fie comercializat în anul 2010. Fiind a patra generație a modelului Astra, modelul J a venit cu un plus în materie de spațialitate, acesta oferind mai mult spațiu pasagerilor, dar și cu îmbunătățiri în ceea ce privește partea mecanică.

Ca și motorizări, atât cele diesel, cât și cele pe benzină, sunt foarte căutate. Modelele disponibile sunt:

Benzină                    Diesel

1.4 L                         1.3 L

1.6 L                         1.7 L

1.8 L                         2.0 L

2.0 L

 

Cu toate că modelul este unul foarte reușit, acesta are și unele aspecte mai puțin plăcute. Printre problemele cele mai des întâlnite în rândul posesorilor de Astra J am identificat următoarele:

1.Amortizoare

Aceasta ar fi una dintre cele mai apăsătoare probleme depistate la acest model. Având o greutate proprie cuprinsă între 1,3 și 1,7 tone, aceasta mașină are o greutate relativ mare pentru clasa ei.

Specialiștii germani au depistat un grad mai mare de uzură a arcurilor și amortizoarelor la acest model, spre deosebire de celelalte modele asemănătoare.

În cazul în care întâmpinați această problemă, cel mai indicat este să înlocuiți componentele pentru toate cele 4 roți. Costurile unei asemenea operațiuni sunt destul de crescute. Amortizoarele au prețuri cuprinse între 80 și peste 300 de RON, iar arcurile aproximativ 200 RON. Astfel că, doar costurile pieselor ar începe de la 1150 RON.

2.Blocarea Roților Spate

Aceasta nu este o problemă general valabilă, dar este una destul de des întâlnită. Aceasta apare îndeosebi la mașinile care sunt rulate mai puțin sau care, în perioadele de repaus, nu sunt protejate de intemperii.

Problema intervine în momentul în care, din cauza faptului că mașină nu se deplasează foarte des, etrierii roților din spate se gripează. Totodată, cu toate că mașina este rulată foarte des, aceasta poate avea o astfel de problemă din cauza intemperiilor.

Ca și simptome ale acestei probleme ar fi mirosul înțepător, dificultatea în deplasare și un sunet supărător care vine din partea din spate a automobilului. În cazul în care unul dintre aceste simptome apar, recomandăm deplasarea de urgență într-un service pentru a găsi cauza acestora.

Prețurile unei astfel de reparații pot să varieze foarte mult. În cazul în care etrierii pot fi recuperați, costurile se reduc simțitor. În cazul în care aceștia trebuie schimbați, costurile cresc exponențial, piesele fiind între 133 RON și 276 RON(bucși ghidaj, piston și accesorii), în funcție de producător.

3.Pierderi de Ulei

Cu toate că aceasta este o problemă destul de veche în rândul modelelor celor de la Opel, aceasta nu a fost remediată întru totul nici de modelul acesta. În rândul posesorilor aceasta este o problemă destul de des întâlnită. Ca și principală cauză a acestor pierderi ar fi bușonul de la baia de ulei. Șaiba și garnitura acestuia cedează relativ rapid producând aceste scurgeri despre care am pomenit. Costul unei astfel de reparații este foarte mic, spre nesemnificativ, aproximativ 10 RON.

Cu toate acestea, în cazul în care s-a schimbat șaiba și garnitura bușonului, iar problema persistă, recomandăm consultarea unui specialist pentru remedierea problemei.

4.Condensatorul

Imaginați-vă, mergeți către mare, iar aerul condiționat, în loc să răcească aerul doar îl recirculă, acesta nu mai funcționează. Problema aceasta este una des întâlnită în rândul posesorilor de Astra J, principala problemă fiind fisurarea condensatorului. Acest lucru duce la pierderea lichidului refrigerant.

Unii recomandă recondiționarea acestei piese, costul fiind de aproximativ 150 RON. Cu toate acestea, cea mai bună modalitate de a vă asigura că această problemă nu va reveni într-un timp foarte scurt este să achiziționați un condensator nou.

  • Voi ce probleme ati întâmpinat cu aceste modele? 

În articolul următor vă vom prezenta o altă mașină foarte populară printre șoferii români.

Comentarii

Articolul precedentRolul Bujiilor la Motorul Diesel
Articolul următorSimptome Comune – Turbina sau EGR Înfundat?

8 COMENTARII

  1. Salutare….am si eu o intrebare…cand am curățat valva egr am gasit putina apa pe depunere facuta in interiorul valve…este normal sau racitorul de gaze nu functioneaza la parametrii normali…astra cdti 1.7 estate an fabricatie 2013.multumesc

  2. Salutare ,
    Detin un Opel Astra J 2015 1,6 TDCI ( 136 cp ) , 52.000 km parcursi si intampin urmatoarea problema : in treapta intaia si a doua , nu se mai tureaza motorul , nu accelereaza , parca nu mai are suflu . Ce se intampla ? Multumesc frumos anticipat !

  3. Bună ziua. Am un aatră j 1.7cdti din 2011și de la un timp cînd și cîn dupa pornire nu se mai turează . Încercând să o turez rurometrul ucă f.puțin și în șuturi. O las la relanti vreo 4min o mai ambalez și își revine într- unfinal. Ce ar putea avvea?

  4. Bună, de curând am cumparat un opel astra j hatchback 2000 diesel, am apa sub mochete fata, spate dreapta. Nu știu de unde. Aștept un sfat Mulțumesc.

  5. Nu pot intra in meniul mașinii. Nu pot vedea consumul mașinii nimic in afara de valabilitatea uleiului si schimbarea chilometrilor in mile altceva nimic….stie cineva care ar fi problema. Si imi cam dispare antigelul. Si jocul la relanti dar am citit care ar fi problema.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here