Noutăți MANN+HUMMEL – Automechanika 2016

10563
0

Ca de fiecare dată, probabil cel mai remarcat expozant de la Frankfurt datorită contrastului puternic de identitate galben + verde (la fiecare eveniment au grijă să fie remarcați vizual) – MANN+HUMMEL, unul din principalii producători de filtre din industria automotive, a venit cu următoarele noutăți la Frankfurt Automechanica 2016:

1. Au anunțat consolidarea poziției lor în piață și concentrarea pe domeniul filtrării prin finalizarea achiziției grupului Afinia în mai 2016. Practic, 2 branduri importante de filtre sunt acum parte din grupul MANN+HUMMEL, și anume FILTRON și WIX, aducând o poziție mai bună companiei pe segmentul heavy duty și în filtrarea hidraulică. Nu vom insista prea mult cu cifre financiare, dar, dacă vă interesează, ne puteți întreba detalii.

2. Filtrare mai eficientă a combustibilului printr-un patent de 3 membrane pentru cele mai mici particule de apă:
Evoluția combustibililor moderni diesel a dus la o scădere a sulfurilor și o creștere a biocombustibililor și a aditivilor în compoziția acestora, ceea ce duce la formarea unor picături de apă stabile în combustibil ce necesită tehnologie nouă de filtrare. Filtrarea se face în 3 etape de la exterior spre interior:
– prima membrană filtrează particulele solide din combustibil
– a doua etapă, face particulele de apă să cualizeze, să se adune în particule mai mari ce pot fi reținute de filtru
– în a 3-a etapă, o sită hidrofobică, reține particulele mari care riscă să intre în sistemul de injecție, colectându-se într-un compartiment dedicat ce anunță prin senzor când trebuie degajat manual.
Sunt deja disponibile filtrele pentru Opel Astra K, motoarele V6 și V8 de la Touareg și Audi Q7/Q8.

banner-mann
3. Tehnologie inovativă la filtrele de combustibil PU11 001z disponibilă din această toamnă în oferta aftermarket de filtre MANN pentru C-, E- și S Classe de la Mercedes Benz. În sistemele de injecție common rail, combustibilul este injectat la presiuni de până la 2500 bar, așa că cele mai mici particule de mizerie devin niște proiectile ce pot defecta componente ale motorului.
Mai mult, la temperaturi joase, aceste filtre sunt încalzite electric pentru ca cristalele de parafină ce se formeaza în combustibil la temperaturi joase să nu blocheze porii filtrului.

4. Prezentarea noilor filtre de habitaclu FreciousPlus de la MANN, care au câștigat premii multiple de la începutul acestui an. Dar ce e special la aceste filtre? Filtrele MANN FreciousPlus au dublă protecție: antialergeni si antimicrobiană. Sunt disponibile pentru 60% din parcul auto european. Practic, nu doar blochează alergenii, ci previne și pătrunderea mucegaiului și a bacterilor în habitaclu prin tubulatura ventilației. O altă membrană împiedică mirosurile neplăcute sau gazele dăunătoare. În imagine puteți observa cum funcționează:

filtru de habitaclu mann antialergeniVă trimitem cu videoul de mai jos direct la sursă – cu detalii despre filtrele FreciousPlus. Ne bucurăm că au pregătit conținutul în română.

MANN+HUMMEL Group este liderul global în soluții de filtrare, fiind în același timp și furnizor OE pentru industriile automotive și inginerie mecanică. În 2015, MANN+HUMMEL avea peste 16000 de angajați în 60 de locații la nivel mondial și a generat vânzări de peste 3 miliarde de euro. Portofoliul grupului include sisteme de filtrare al aerului, filtre de admisie, sisteme de filtrare pentru lichide, filtre de polen și diverse elemente pentru fixarea, reparația sau servisarea sistemelor de filtrare al vehiculelor. Mai multe detalii se pot găsi la www.mann-hummel.com.

Sursa: Comunicat de presă Mann+Hummel Automechanika 2016

epiesa.ro

Comentarii

Articolul precedentCum prevenim uzura turbinei?
Articolul următorNoutățile Federal Mogul la Frankfurt Automechanika 2016
Cu o experienta in domeniul automotive aftermarket din 2004, ne propunem sa impartasim din experienta noastra soferilor si proprietarilor de masini mai putin informati decat noi si sa invatam mai multe impreuna de-a lungul acestui proiect de stiri prin efortul comun cu partenerii nostri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.