Burduful de planetară – cât de important este să fie în stare bună?

22904
0

Acest articol intră foarte ușor în categoria consumabile, burduful fiind o piesă ieftină cu un rol care merită atenţie. O atenție diferită de rolul altor piese. Costurile neînlocuirii acestui burduf sunt mai mari şi mai importante decât înlocuirea burdufului – şi o să vă dăm detaliile mai jos.

Se întâmplă uneori să te avertizeze la schimbarea anvelopelor în vulcanizare că ai un burduf mai distrus și că ar trebui schimbat. Deja poţi să te consideri norocos, poate te-a scutit de la o cheltuială mai mare. Mai sunt și ceilalţi care ignoră “cloncănitul” sau află prea târziu – poate chiar atunci când rămân cu mașina în pană. Deci ce riscăm?

Care sunt simptomele şi la ce se ajunge în final?

Desigur, sunt semne care să indice când burduful este “terminat” unele vizibile, altele poţi să le auzi şi în interiorul maşinii. Primele semne pot fi pe observate pe apărătoarea de la roata, pe jantă, anvelopa, braţul interior, pe elementele sistemului de frânare sau chiar în locul în care aţi parcat maşina ca nişte pete de vaselină/unsoare. Petele rămân şi după ce aţi trecut pe la spălătorie sau reapar, deci este oarecum greu de ignorat.

Când deja in burduf nu mai există vaselină, începe să se audă cum troncăne/cloncăne planetară care face mișcarea fără lubrifiere, metal pe metal. În timp o să intre mizerie, apă, sare de pe carosabil şi într-un final planetara o să cedeze și trebuie înlocuită.

În cazul ăsta nu mai puteți pleca cu mașina de pe loc din cauză că una din planetare nu mai este conectată la roată şi atunci se învârte în gol. Trebuie să tractaţi mașina sau să o transportaţi pe o platformă.

Ce este și ce face burduful pe planetară?

Ca şi construcție este o piesă din cauciuc, plastic sau mai nou din silicon. Rolul ei este să etanşeze capul planetarei de mizerie/umiditate şi în același timp să asigure lubrifierea capului de planetară. O planetară este formată dintr-un ax cu două capete iar pe fiecare capăt vine montat un burduf. Pe maşinile cu tracţiunea pe o singură punte găsiţi doua planetare iar pe cele 4×4 găsiţi 4 planetare, câte una pentru fiecare roată.

Sunt mai multe motive pentru care un burduf se distruge:

  • Cauciucul se “coace” odată cu trecerea timpului
  • Din cauza pietrelor care ating burduful în viteză îl taie/rupe
  • Din cauza suprasolicitării pe viraje se sparge
  • Perioada prea mare de exploatare
  • Materialul de fabricație este de proastă calitate
  • Montaj incorect al colierului – se desprinde de burduf
  • Întindere maximă până în momentul în care se desprinde de capul planetarei

Care este intervalul de schimb şi când trebuie verificate?

Am mai auzit de la unii că nu au schimbat burduful nici după 100.000 km şi că “mai mergea” dar aici ne lovim de condiţiile de exploatare şi de starea carosabilului. Nu putem compara un exemplu cu altul, dar pentru România perioada de schimb se încadrează în intervalul 25.000 – 30.000 km existând şi cazuri în care s-a făcut schimbul şi după 1.000km. Aici sunt mulţi factori de luat în considerare. Verificaţi starea lor de câte ori ajungeţi cu maşina în service/vulcanizare. Puteţi şi voi să faceţi asta pe locul de parcare – virând roţile la maxim într-o direcţie apoi în cealaltă, astfel puteţi să inspectaţi situaţia.

Cât costă, cât durează şi cine sunt producătorii?

După cum spuneam şi mai sus costurile de achiziţie pentru un burduf sunt destul de mici. Vezi aici ofertele de burduf. Kitul conţine burduf, vaselină, piuliţa, siguranţă ax şi colierele de prindere iar preţul pleacă de la 10 lei şi urcă pană la câteva sute de lei. Sunt costuri mici dacă ne raportăm la costul unei planetare care pleacă de la 500 lei şi poate ajunge şi până la 3000 de lei. Trebuie neapărat să îţi faci programare la service, poate chiar să te lipseşti de maşină în ziua respectivă dacă discutăm de schimbarea burdufului dinspre cutia de viteze.

Recomandarea noastră este să alegeţi un burduf de o calitate mai bună, poate aşa evitaţi să ajungeţi în service frecvent. Cei mai cunoscuţi producători sunt SPIDAN, SASIC, NTN, FEBI, SWAG, TOPRAN, LOBRO.

 

Comentarii

Articolul precedent4 Defecte Care Pot Apărea la Ford Focus MK3 (2011+)
Articolul următorDefecte Care Pot Apărea la Skoda Octavia II (2004-)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here