DISTRIBUIȚI

Iarna, condusul poate deveni dintr-o plăcere un chin dacă nu suntem echipați corespunzător. În acest anotimp, cea mai importantă „dotare” a mașinii noastre sunt anvelopele. O echipare corectă a autovehiculului cu anvelopele de iarnă potrivite ne aduce un mare plus de siguranță și confort.

Anvelope de vară vs. anvelope de iarnă

La temperaturi mai mici de 7 grade Celsius, materialul din care sunt fabricate cauciucurile de vară își pierde o mare parte din proprietăți, cauciucul devine mai tare și aderența scade considerabil. Anvelopele de iarnă, în schimb, sunt fabricate dintr-un tip de cauciuc diferit, care își păstrează elasticitatea și aderența la rece. Mai mult, modelul canelurilor cu care sunt dotate anvelopele de iarnă sunt special concepute pentru a crește mult aderența pe zăpadă.

anvelopa iarna vs anvelopa varaAm ales să vă prezentăm mai jos un test comparativ între anvelopele de iarnă și cele de vară, folosind aceleași mașini pe același tip de carosabil. Testul este realizat de AutoExpress în colaborare cu Continental.

Aderență pe zăpadă, polei sau gheață…

Anvelopele de vară sunt concepute pentru a oferi aderență maximă pe asfalt uscat sau ud, la temperaturi de peste 5-10 grade Celsius. În condiții de iarnă, însă, lucrurile se schimbă. Putem lua ca prim exemplu distanța de frânare: de exemplu, în test, la -4 grade Celsius pe zăpadă, distanța de frânare medie de la doar 50 km/h crește cu aproximativ 58m!

distanta franare anvelopa iarnaAcelași lucru se întâmplă și la pornirea de pe loc. Pe carosabil acoperit cu zăpadă, anvelopele de vară pur și simplu nu reușesc să obțină aderență, dat fiind faptul că modelul canelurilor folosit pe calea de rulare nu este creat în acest scop. Modelul folosit pe anvelopele de iarnă sunt special create pentru a acumula zăpada (da, a acumula) între caneluri, creând astfel un strat aderent între anvelopă și stratul de zăpadă de dedesubt. În testul de demaraj, mașina echipată cu anvelope de vară are în mod clar probleme, deși terenul pe care se efectuează testul este perfect orizontal. Până când aceasta reușește să ajungă la viteza de 50 km/h, mașina echipată cu anvelope de iarnă e deja oprită. Imaginați-vă aceeași diferență pe un drum deluros sau cu serpentine, iarna 🙂

demaraj anvelopa iarnaLegat de viraje, probabil vă dați seama de rezultat: anvelopa de vară supusă unui viraj brusc pe zăpada se comportă ca și cum… n-ar fi deloc. Putem vedea în video cum mașina echipată cu anvelope de vară aproape că nici nu-și schimbă direcția de mers după ce șoferul a întors brusc volanul cu 180 de grade. Anvelopele de iarnă, însă, reușesc să imprime traiectoria corectă datorită canelurilor special concepute pentru a obține aderență din toate unghiurile.

viraj anvelope iarna vs anvelope vara…dar și pe carosabil ud:

Testele efectuate au demonstrat că anvelopele de iarnă nu sunt utile strict în condiții de iarnă. Specialiștii recomandă chiar ca acestea să fie folosite în tot intervalul octombrie – martie. De ce? Anvelopele de iarnă sunt mult mai eficiente și pe carosabil ud decât cele de vară. Desigur, și anvelopele de vară pot fi foarte eficiente pe carosabil ud, dar numai pe timp de… vară. La temperaturi sub 7 grade Celsius, anvelopa de vară își pierde proprietățile și, în cazul în care apa de pe carosabil se amestecă și cu zăpadă topită, riscul de acvaplanare sau derapaj crește dramatic, odată cu distanța de frânare.

După cum putem observa în video, la 6 grade Celsius, pe carosabil ud, distanța de frânare de la 80 km/h este în medie cu 4 metri mai mare cu anvelope de vară decât cu cele de iarnă. În plus, frânarea este mai stabilă și mai sigură cu anvelopele de iarnă.

distanta franare ud anvelope vara iarnaSunteți de acord, probabil, că iarna e practic obligatoriu pentru siguranța noastră și a celor din jur să fim echipați corespunzător. Putem spune că a circula cu anvelope de vară pe timpul iernii e un risc imens pe care ni-l asumăm. Pe de altă parte, dacă punem invers problema și circulăm cu anvelopele de iarnă vara, riscurile se rezumă în cel mai rău caz la avea o călătorie mai zgomotoasă și o uzură mai rapidă a anvelopelor. Judecați voi mai departe 🙂

Mai jos, video cu testul complet:

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ