Cei dintre voi care sunteți posesori de autoturisme marca Ford probabil știți deja despre ce vorbim. Asociația ClubFord România a plecat de la o idee a unor entuziaști, în toamna anului 2006. Nucleul care a stat la baza formării acestei asociații o reprezintă forumul clubford.ro. Plecată inițial de la dragostea și pasiunea pentru mașinile Ford și de dezamăgirea provocată de serviciile post-vânzare ale reprezentanților mărcii din acea perioadă, ideea s-a transformat în dorința de formare a unei comunități de proprietari și utilizatori de mașini Ford. Asociația încearcă totodată să ofere membrilor beneficii suplimentare din partea diverșilor prestatori de servicii legate direct sau indirect de automobilele Ford din toată țara – de exemplu, servicii de tuning, achiziția de piese originale, detailing, reparații, asigurări, în condiții preferențiale față de alți clienți ai acestor furnizori.
Evenimente organizate
Pentru a „coagula” comunitatea posesorilor de Ford din România, Asociaţia organizează, încă din 2009, întâlniri naţionale a posesorilor de Ford din România. La prima întâlnire, organizată la Târgu Mureș, au participat aproximativ 130 autovehicule Ford. Succesul întâlnirii din 2009 a determinat ClubFord să se implice şi în organizarea întâlnirilor naţionale din anii următori, ajungând, în 2016, la ediția a 8-a (Târgu Mureş, Braşov, Vâlcea, Braşov, Constanţa, Constanţa, Geoagiu Băi, Constanţa). Prezenţa la aceste evenimente s-a dovedit a fi relativ constantă, avand în permanenţă peste 100 de participanți, posesori de autoturisme Ford.
Comunitate și membri
De la înfiinţare, ClubFord a acumulat un număr de peste 156000 de utilizatori înscrişi, din care aproximativ 35000 sunt activi, ce contribuie constant cu informaţii şi cu iniţiative legate de funcţionalitatea site-ului şi de activităţile Asociaţiei ClubFord România. Având în vedere datele DRPCIV, conform cărora la finalul anului 2015, în România se aflau înmatriculate 356595 de autovehicule Ford, cei 156000 reprezintă 43% din posesorii de Ford din România. O cifră considerabilă, am putea spune.
Workshop-urile ClubFord
Unul din scopurile declarate ale asociaţiei ClubFord este acela de a educa și informa membrii comunității posesorilor de Ford. Workshop-urile au fost începute în urmă cu 3 ani, fiind ținute cu ocazia întâlnirilor naționale, cu diverse tematici: conducere defensivă, acordare de prim ajutor în cazul unui accident auto, descarcerare și tuning electronic.
Începând in 2016, asociația a demarat organizarea unor workshop-uri independete. Primul workshop a fost organizat în martie în colaborare cu Crucea Roșie, având ca tematică măsuri de prim ajutor care pot fi acordate victimelor unui accident. Al doilea workshop a avut loc în noiembrie, organizat in colaborare cu Motul, ce a avut ca subiect alegerea uleiului pentru motor și confirmarea/infirmarea multiplelor mituri privind lubrifianții auto.
Alte proiecte
Anul 2016 a insemnat si demararea proiectelor umanitare ClubFord. În cadrul primului proiect, numit „Ajută-i să meargă mai departe”, asociația ClubFord demarat o acțiune caritabilă prin care au achiziționat încălţăminte pentru cei 93 de copii ai Şcoliii Speciale Gimnaziale pentru Surzi Numărul 1 din Bucureşti. Al doilea proiect, „1 IUNIE – Dulce la fel ca și zâmbetul unui copil”, a avut ca scop strângerea de dulciuri pentru copiii aceleiași scoli.
Pagina de Facebook ClubFord
Forumul ClubFord România