DISTRIBUIȚI

Marca Volkswagen este  una dintre cele mai populare în România. Având modele pentru toate gusturile și buzunarele, cei de la Volkswagen au câte o mașină pentru fiecare. Fie că ești în căutarea unei mașini ușor de folosit în oraș, cum ar fi modelele Up! sau Polo, fie că dorești o mașină cu un raport calitate/preț excelent, cum ar fi arhicunoscutele Passat, Golf sau sora lor mai mica, Jetta.

Mașina poporului oferă și modele pentru clienții high-end, cum ar fi Passat, Phaeton sau noul Arteon. Nu in ultimul rând, pasionații de off-road sau cei în căutarea unui plus de siguranță se pot orienta și spre modelele SUV ale mărcii, cum ar fi noul T-Roc și, deja consacratele, Tiguan sau Touareg.

Deoarece știm că, dintre toate acestea, modelul Passat este printre cele mai râvnite, astăzi, ne vom concentra atenția asupra acestuia. În special asupra modelelor B6 și B7, care sunt la mare căutare.

În rândurile ce urmează vom încerca să descoperim și să abordăm principalele probleme ale acestor modele.

Passat B6/B7- Scurt Istoric

Lansat in primăvara anului 2005, la salonul auto de la Geneva, B6 a rămas în producție până în anul 2010, an în care a fost înlocuit cu modelul facelift.

Volkswagen Passat B6
Volkswagen Passat B6

Cel de-al doilea, B7, fratele mai mic, a intrat în producție în anul 2011, urmând ca patru ani mai târziu, în anul 2014, să fie înlocuit cu noul model, B8.

Volkswagen Passat B7
Volkswagen Passat B7

Ca și motorizări, putem aminti:

Benzină                  Diesel

1.4L                        1.6 TDI

1.6L                        1.9 TDI

1.8L                        2.0 TDI

2.0L

3.2L VR6

3.6L VR6

 

În România, de departe, cele mai multe modele sunt cele Diesel. Acest lucru se datorează în mare parte consumului scăzut al acestora, dar și a fiabilității și a elisticității crescute.

Posesorii acestor mașini au identificat următoarele probleme ca fiind cele mai des întâlnite:

1. Injectoare

Știm la auzul acestui cuvânt, orice posesor al unei mașini cu motorizare diesel va tresări. În același timp, suntem conștienți de faptul că cei la Volkswagen sunt recunoscuți pentru calitatea crescută a automobilelor oferite, dar să nu uităm, sunt și ei oameni.

În ceea ce privește modelul B6, cel mai problematic este motorul de 2.000 cmc, TDI. Mai exact, motoarele cu codurile BKP, BMD, și BMR. Principala cauza a acestor probleme ar fi faptul că injectoarele fac scurtcircuit.

Pentru aceste modele se oferă înlocuirea la reprezentanță a injectoarelor, în mod gratuit.

2. Filtru de Particule

Filtrul de particule dă bătăi de cap tuturor mașinilor, dar acest model de Passat este unul care dă bătăi de cap posesorilor. Ca și cauze pentru înfundarea filtrului de particule ar fi:

 

 • Calitatea scăzută a combustibilului sau a filtrului de combustibil
 • Folosirea excesiva a automobilului în mediul urbanregimuri de turații scăzute
 • Probleme cu senzorii filtruluiDacă aceștia sunt defecți, computerul central nu va începe procesul de regenerare
 • Turbosuflantă sau injectoare defecte- Motorină sau ulei ajung în filtru.
 • Utilizarea motorului la temperaturi scăzute- Regenerarea filtrului începe la temperaturi de peste 80-85 grade Celsius. Dacă motorul nu atinge această temperatură, procesul de regenerare nu se va iniția

Tip: Pentru regenerare, filtrul are nevoie de o viteza de cel puțin 64km/h și turații de peste 2500 RPM, pentru o perioadă de 10-15 minute.

Video

3. Senzor Termocuplă

Nu este o problemă general valabilă, dar circuitele electrice complexe și multitudinea tot mai mare de senzori fac să apară probleme tot mai dese la partea electrică a mașinilor.

O astfel de problemă are și Passatul, respectiv senzorul de la termocuplă se defectează destul de des. Ca și efecte vizibile ar fi faptul că temperatura motorului crește peste 90 de grade, iar termocupla nu își intră în rol.

Înainte de a trece la înlocuirea senzorului, ar fi bine să verificați siguranța acesteia, respectiv cea de 10. Dacă aceasta este arsă senzorul nu va funcționa.

4. CIP Cheie Contact

Această problemă apare la modelele cu pornire prin apăsare(nu prin răsucire, ca și la majoritatea). Cum puteți testa această defecțiune?

Când motorul este rece, încercați pornirea rapidă a motorului. Este normal ca motorul să pornească cu o mică întârziere deoarece acesta are nevoie de un pic de timp: verificare cip, încălzire bujii, etc. În cazul în care după 2-3 secunde mașina nu va porni este problemă cu cip-ul cheii.

Pentru aceasta va trebui să înlocuiți cheia și să clonați sau să programați noul cip.

Vă veți întreba ce înseamnă clonare și ce înseamnă programare.

 • Clonare– CIP-ul cel nou va fi identic cu cel vechi, astfel că mașina nu va sesiza vreo diferență între noua cheie și cea veche. Vor avea aceeași identitate.
 • Programare– CIP-ul cel nou este programat, se acceseaza ECU-ul mașinii, utilizând codul de securitate. Noua cheie va avea o identitate diferită față de cea veche(această variantă este cea mai sigură, dar și cea mai costisitoare)

5. Frână Parcare Electro-Mecanică

O altă problemă destul de des întâlnită la acest model este frâna de mână electro-mecanică. Această problemă este una, pe cât de des întâlnită, pe atât de neplăcută.

Cauzele acestei probleme pot fi, atât mecanice, cât și electrice. În ceea ce privește cauzele electrice acestea pot fi:

 • Stricarea butonului-Fiind utilizat atât de frecvent, acesta se poate defecta relativ ușor.
 • Contact prost al firelor de curent– Odată cu trecerea timpului, firele vor începe să se uzeze și să apară disfuncționalități ale acestora. Având în vedere că acest model are între 3 și 12 ani, aceste probleme electrice sunt oarecum normale.

Aceste două probleme pot fi rezolvate relativ ușor de un electrician auto. Dacă butonul este stricat, trebuie înlocuit.

Ca și problemă mecanică ar fi:

 • Blocarea etrierului

Acest lucru este se datorează și funcției Auto-Hold a automobilului. Având în vedere frecvența crescută a utilizării frânei de parcare. În cazul în care etrierul este blocat întru totul, acesta va trebui schimbat. În cazul în care acesta este doar gripat, se poate reutiliza odată ce a fost recondiționat.

 • Dumneavoastră ce probleme ati întâmpinat cu aceste modele? Cum vi se par?

În articolul următor ne vom concentra atenția asupra unui alt model foarte popular în rândul posesorilor de automobile, respectiv Opel Astra J.

Comentarii

12 COMENTARII

 1. Am avut probleme la un b6 probleme cu frina am schimbat Etrieru cu Motorasu si calculatorul in timpul reglajului am ramas fara. Baterie si sau aprins martorul de la abs si esp care cere un cod ptr resetare cum îl obtin multumesc

  • Salut. Recent am cumpărat și eu un 2.0 BMR 2008. PROBLEME INTAMPINATE: bucșe brat fata, lumini plafoniera CCM defect, joc caseta direcție (rectificat cu garanție 2 ani)

 2. La un Passat b6,2000 bmp 140cp.uneori se oprește din mers si pornește doar cu spray.la tester nu are nici o eroare.mă ajută cineva cu o părere,vă rog.

 3. Salut. Recent am cumpărat și eu un 2.0 BMR 2008. PROBLEME INTAMPINATE: bucșe brat fata, lumini plafoniera CCM defect, joc caseta direcție (rectificat cu garanție 2 ani)

 4. Am un vw passat din 2010 automata foarte eleganta si aratoasa.dar daca stiam ce probleme face no mai luam an veci.1]Motorina ami baga an baea de ulei,:am curatat filtrul de particule :Degeaba.Injectoarele mi-lea dat jos[nu au oringuri] degeaba ,am sckimbat filtre tot baga motorina-n baie. Are cineva vreo ideie ce pot sai mai fac?

LĂSAȚI UN MESAJ