Probleme Mercedes ML generatia 3 (W166)

5516
1

Când spui grupul Daimler sau Mercedes Benz te gândeşti la maşini premium, maşini scumpe cu design şi dotări peste medie şi performante ridicate foarte apreciate de şoferi, şi e normal! Până la urmă nu cei doi ingineri Daimler şi Benz au fost inventatorii primei maşini cu combustie internă din istorie!

Din start trebuie să fiţi conştienţi că o maşină premium, scumpă vă aveam preţuri de servisare mult mai mari şi asta din cauza complexităţii dar şi din cauză că piesele sunt mult mai scumpe. Faptul că sunt maşini care inovează și din punct de vedere al dotărilor poate însemna şi o fiabilitate mai scăzută.

De aceea, am zis astăzi să facem un raport de fiabilitate pentru şoferii care au o astfel de maşină sau se gândesc să îşi achiziţioneze una second hand.

Mercedes Benz ML (2011 – 2019) – Scurt istoric

În 2006, a început dezvoltarea următoarei generații a Clasei M, a 3-a și a durat aproximativ 5 ani preluând numele de cod W166. Producţia a început la mijlocul anului 2011 în varianta SUV şi a luat 5 Stele la testele Euro NCAP. În 2015 Mercedes lansează varianta coupe a maşinii cu nume de cod C292, principalele modificări fiind la exterior cu aspecte tehnice similare cu ML-ul

În 2016 este lansată versiunea face-lift a modelului SUV, iar 3 ani mai târziu producţia încetează la finalul anului 2019 odată cu apariţia modelului nou.

Maşina are mai multe motoare pe benzină, toate pornesc de la 3000 cm cubi în sus iar pe motorina – motorul preferat al romanului găsim 2 propulsoare:

3 litri Diesel (2,987 cc) 24V V6 cu o singură turbină (254 CP)
2 litri Diesel (2,143 cc) 16V I4 Bi-turbo (204 CP)

Deci care sunt cele mai întâlnite probleme?

Din start trebuie să vă spunem că maşina a avut mai multe rechemări în service pe care producătorul le-a rezolvat. Aici sunt doar o parte:

  • 2012 Mercedes-Benz W166 M-Class: covorașul poate interfera cu accelerația
  • 2012 Mercedes-Benz W166 M-Class: înlocuire injectoare cu tehnologie piezo cu unele cu tehnologie – solenoid
  • 2014 Mercedes-Benz W166 M-Class Diesel 2.1 L: scurgere de ulei
  • 2015 Mercedes-Benz Wi66 -Clasa: un scurtcircuit ar putea opri ștergătoarele
  • 2015 Mercedes-Benz W166 M-Class: centură de siguranță spate dreapta, remontata
  • 2015 – 2016 Mercedes-Benz W166 ML : airbag-ul pasagerului din față este posibil să nu se declanșeze
  • 2012 – 2015 Mercedes-Benz W166 M-Class : pericol de incendiu din cauza contactului cu uleiul sistemului de evacuare

Aveţi grijă să verificaţi pe baza seriei de sasiu dacă maşina a avut aceste probleme rezolvate. Acum să trecem la problemele pe care şoferii le-au semnalat.

Uzura lanţului de distribuţie şi a întinzătorului

Problema este similară cu povestea motorului N47 de la BMW, Citiţi aici https://automotive-am.com/probleme-cu-distributia-la-motoarele-bmw/. Aici este vorba despre motorul de 2.1 litri cod motor OM651 fiind şi cel mai popular propulsor de pe acest model de la noi din ţară.

La motoarele cu kilometraje mari apare uzura lanţului de distribuţie şi/sau a întinzătorului. Problema este că distribuţia este montată în partea din spate a motorului, astfel încât servisarea, respectiv schimbul este o operațiune costisitoare.

În general zgomotul de zornăit prezent imediat după pornirea motorului timp de 3 – 4 secunde este primul semn, iar dacă acest sunet este prezent permanent mergeţi cât mai repede cu maşina pentru a schimba distribuţia.

Recomandat ar fi să înlocuiţi distribuţia între 220.000 km şi 300.000 de km în funcţie de cum a fost condusă maşina şi de intervalele de schimb a uleiului. Unii şoferi după primii 200.000 de km au schimbat doar întinzătorul şi ulterior după 300.000 au schimbat distribuţia complet.

Probleme pe partea electrică

Aceste probleme au fost semnalate de asemenea de foarte mulţi şoferi iar problemele au necesitat reparaţii la reprezentanţă

  • Defectarea prematură a bateriilor
  • Probleme electrice la iluminatul instrumentelor de bord
  • Nefuncţionarea electrică a geamurilor
  • Probleme senzor avertizare punct mort și de părăsire a benzii
  • Probleme cu senzorii de parcare
  • Probleme în ceea ce priveşte semnalizarea
  • Probleme reglaje volan electric

Când doriţi să achiziţionaţi o maşină verificaţi fiecare componentă electrică, să vă asiguraţi că funcţionează deoarece reparaţiile vă pot costa foarte mult şi sunt puţini specializați la care să apelaţi.

Suspensia pneumatică Airmatic

În varianta clasică – adică cu arcuri maşina rezista ca un tanc, nici o problemă, poate doar amortizoarele cedează dar undeva după 150.000 de km, oricum amortizoarele pot fi considerate un consumabil la maşină. Dar suspensia pe perne de aer este mai pretenţioasă şi destul de costisitoare!

Atunci când cedează aceste arcuri pneumatice aceastea se înlocuiesc nu prea se repara iar recomandarea experţilor este să o faceţi în pereche! Preţurile sunt foarte mari aşa că verificaţi dacă au fost schimbate înainte de a achiziţiona maşina.

Pentru a preveni defectarea pernelor pneumatice este recomandat ca de fiecare date să spălaţi cilindrii foarte bine, să nu rămână impurităţi, mai ales dacă aţi parcurs o porţiune de drum Off road.

Alte probleme semnalate de unii şoferi

  • Ulei curs pe la buşonul de la baia de ulei
  • Braţe şi bucşe uzate excesiv
  • Suporţi de la motor
  • Cutia de viteze sacadează
  • Probleme catalizator
  • Rezumat şi sfaturi achiziţie

Mercedes ML W166 este o maşină cu multe opţionale deci cu şanse mai mari ca ceva să se defecteze – este normal. ML-ul nu intra în nici un top de fiabilitate dar nici nu este o maşină de care să fugi. Chiar dacă motorul de 2.1 Litri are câteva probleme, este destul de cunoscut la noi în ţară, piese se găsesc şi în acelaşi timp suficienţi specialişti care să îl repare.

Cea mai bună opțiune este să alegeţi un model servisat la timp sau chiar înainte de timp cu istoric complet, cu consumabile de calitate, fără incidente care au necesitat reparaţii majore şi neapărat cu suspensie pe arcuri!

Voi ce probleme aţi întâmpinat cu acest model şi pe ce motorizare?

carvertical car check

Verificați mașina pe CAR-VERTICAL înainte de achiziție să nu vă treziti cu un numar dublu de Km sau cu accidente majore!

Citește și – Defecte Care Pot Apărea la Opel Astra J- Cauze și Costuri

 

 

Comentarii

1 COMENTARIU

  1. This is the perfect blog for anyone who wishes to find out about this topic. You understand so much its almost hard to argue with you (not that I actually would want toÖHaHa). You definitely put a brand new spin on a topic that has been discussed for many years. Excellent stuff, just great!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.