Ceva nu mai funcționează? Ce verificăm înainte să ducem mașina la service?

3951
1

Toţi şoferii au ajuns în situaţia în care ceva nu mai merge pe maşină – şi primul reflex este să concluzionezi că s-a defectat ceva și trebuie să mergi la service. Dar există o serie de situaţii când – te bucuri că ai scăpat doar cu o siguranţă înlocuită – dar tot ai fost la service şi ai pierdut ziua respectivă.

Începem o listă de situaţii prin care am trecut noi sau le-am auzit de la alţii şi poate ne veţi completa prin comentarii cu ceea ce vi s-a întâmplat şi vouă şi nu este cuprins în lista de mai jos:

  • Nu mai merge închiderea centralizată
  • Nu funcționează farurile, faza scurtă/fază lungă
  • Ştergătoarele se opresc dintr-o dată şi nu mai merg, sau motoraşul pentru lichidul de parbriz
  • Nu mai ai curent în priză de la bricheta – verificaţi aici siguranţa dar verificaţi şi să nu fie vreo monedă în priză, pentru că moneda e cauza şi siguranţa e reparaţia
  • Unitatea multimedia nu mai porneşte
  • Claxonul nu mai funcționează
  • Dacă nimic nu funcționează poate verificați bornele la baterie și dacă mai aveți bateria 🙂

Câteodată sunt doi sau mai mulți consumatori pe o singură siguranță și asta poate fi un indiciu dacă 2 sisteme independente nu funcționează, e puțin probabil să se defecteze în acelaşi timp ambele.

Vestea bună este că e destul de simplu de verificat în tabloul central starea siguranțelor, cu cartea tehnică în față.

Cartea tehnica sigurante schimb unde se afla locatie arsa arse releu intrerupt mașinaSiguranţele sunt grupate în funcție de amperaj pe culori aşa că atunci când înlocuiți una respectați indicațiile de amperaj.

Cartea tehnica sigurante schimb unde se afla locatie arsa arse releu intrerupt mașinaReleul are rolul de a deschide sau închide contacte între unul sau mai multe circuite, mai simplu spus este un întrerupător care atunci când se arde sau mai bine spus se blochează menţine circuitul deschis sau închis. Poate fi mai greu de concluzionat că e defect și să îl înlocuiți singuri iar la fel ca în cazul siguranţelor, releul trebuie să corespundă specificaţiilor de pe cartea tehnică (număr de pini, voltaj, amperaj).

Ne-am bucura dacă o parte dintre voi vă veți aminti de acest articol la următoarea experiență și să verificați siguranțele înainte să decideţi să mergeţi la service, pentru că veţi rezolva de multe ori problema singuri.

După ce treceți prin acești pași și nu ați identificat/reparat defecțiunea va trebui să apelați la un service pentru o diagnoză completă.

Evită surprizele neplăcute! Vezi ce semne dă o baterie care e „pe moarte” – CITIȚI AICI

Comentarii

Articolul precedentSemne că garnitura de chiulasă este arsă…
Articolul următorBMW N47: Atentie la distributie!
Cu o experienta in domeniul automotive aftermarket din 2004, ne propunem sa impartasim din experienta noastra soferilor si proprietarilor de masini mai putin informati decat noi si sa invatam mai multe impreuna de-a lungul acestui proiect de stiri prin efortul comun cu partenerii nostri.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.