Treaz la volan = ochii deschiși?

1713
0

Am ales să susținem campania FII TREAZ LA VOLAN! (15 iulie – 15 septembrie 2017), pentru a ca a fi treaz la volan, înseamnă mai mult decât să nu adormi. E important să conştientizăm toţi cei care ne aflam la volan periodic, că efectele atitudinii noastre pot fi drastice. Au făcut o treabă bună anul trecut cei de la APPA şi am decis să le transmitem şi noi mesajul şoferilor conectaţi la Automotive Aftermarket News.

Găsiţi campania integral descrisă aici, noi nu vom mai repeta informaţiile:

FACEBOOK – https://www.facebook.com/treazlavolan/
WEB PAGE – http://treazlavolan.ro
Putem să dăm vina în caz de accident pe drumurile din România, pe lipsa autostrăzilor, pe școlile de șoferi care nu acordă valoare pe situații mai rar întâlnite în trafic. Dar toate asta nu contează odată ce principalele cauze ale accidentelor sunt:

  • Viteza excesivă
  • Neacordarea de prioritate
  • Conducerea sub influența alcoolului
  • Preocupări care distrag atenția

Profit de această temă să retransmit mesajul unui profesor de matematică, care mi-a plăcut dar mai ales m-a făcut să mă gândesc la situaţiile mai puţin probabile:

„Stiți care e treaba cu probabilitățile astea? Prea puțin mă interesează cât de mica e probabilitatea să mă calce o masină dacă….  dacă m-a călcat deja!”

Campania se adresează în mod direct șoferilor și celorlalți participanți la trafic – pietoni, motocicliști, bicicliști care sunt considerați vulnerabili și oferă sfaturi privind siguranța rutieră și riscurile la care sunt expuși. În același timp găsim și câteva recomandări pentru a rămâne în siguranța în trafic.campanie, pericol sosea fii treaz la volan

Ce ne interesează pe noi să reținem din campanie sunt următoarele lucruri:

  1. Dacă eşti obosit şi e musai să fii pe drum – fă pauză imediat ce recepţionezi primele semne de oboseală.
  2. Treaz înseamnă vigilent, responsabil, cu gândul la trafic chiar dacă e mică probabilitatea*…..
  3. Biciclişti, motociclişti, pietoni nu sunt maşini, trebuie luat în calcul că mişcarea lor în trafic e diferită – pe drum nu sunt doar maşini!
PUTEȚI VIZUALIZA BROȘURA FII TREAZ LA VOLAN AICI!

Ştim că toți sunteți capabili să faceţi şi alte lucruri în timp ce sunteţi la volan. Dar ştim, de asemenea că puteţi amâna acele lucruri şi puteţi face oricând o pauză dacă e trebuie să le rezolvaţi sau să vă odihniţi. Dar vă dați seama de asta dacă rămâneți treji la volan!

Comentarii

Articolul precedentUrmele deteriorării ștergătoarelor se văd!
Articolul următorȘoferii ar trebui să știe despre motocicliști…
Cu o experienta in domeniul automotive aftermarket din 2004, ne propunem sa impartasim din experienta noastra soferilor si proprietarilor de masini mai putin informati decat noi si sa invatam mai multe impreuna de-a lungul acestui proiect de stiri prin efortul comun cu partenerii nostri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.